Conflicte

Desestimada una denúncia de Pimec contra l’expresident de la Cambra, Joan Canadell

13/01/2020 Intervención del presidente de la Cámara de Barcelona Joan Canadell durante la presentación del estudio ’Inserción laboral de las enseñanzas profesionales 2019’

13/01/2020 Intervención del presidente de la Cámara de Barcelona Joan Canadell durante la presentación del estudio ’Inserción laboral de las enseñanzas profesionales 2019’ / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat de primera instància número 11 de Barcelona ha desestimat la demanda de la patronal Pimec contra l’expresident de la Cambra de Comerç, Joan Canadell. En el document, l’organització que actualment presideix Antoni Cañete i que quan es va interposar dirigia Josep González, atribuïa a l’actual diputat de Junts i membre de la candidatura independentista a la Cambra en les eleccions de setembre, una presumpta intromissió il·legítima en el dret a l’honor de Pimec. Aquesta organització patronal també exigia 30.000 euros d’indemnització, que també ha sigut rebutjada.

Pimec va interposar la demanda arran d’unes declaracions de Canadell en què va dir: «Hi ha patronals en què feia 25 anys que no s’elegia president». Ho va dir durant un acte organitzat pel Consell General de Cambres a l’edifici de La Llotja a Barcelona.

Notícies relacionades

En la sentència, el jutge conclou que «no s’observa en les manifestacions del demandat cap matís injuriós desproporcionat o denigrant». I les emmarca en l’àmbit de la llibertat d’expressió.

El jutjat condemna Pimec al pagament de les costes del procés judicial. La sentència no és ferma i la patronal compta amb 20 dies per recórrer-la. La defensa de Joan Canadell ha estat dirigida per l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas que, com el seu defensat, és diputat al Parlament per Junts.