Repetició dels exàmens

La Generalitat indemnitzarà amb 90 euros els 13.500 afectats pel fiasco de les oposicions

La Generalitat indemnitzarà amb 90 euros els 13.500 afectats pel fiasco de les oposicions
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya indemnitzarà amb un pagament únic de 90 euros les 13.534 persones afectades pel fiasco de les oposicions del 29 d’abril passat. Així els ho ha comunicat aquest dimecres als sindicats més representatius en la funció pública catalana, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.

Els pagaments començaran a tramitar-se a partir de demà, quan la indemnització es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la previsió de la conselleria de Presidència és abonar les quanties passat l’estiu. En paral·lel, l’Executiu segueix el seu procés per reclamar a Cegos, l’empresa a la qual va subcontractar l’organització de les proves, una compensació d’almenys un milió d’euros.

El Govern posarà a sobre de la taula un pressupost d’1,2 milions d’euros per compensar part dels greuges causats als opositors que l’abril passat confiaven a examinar-se per mirar d’accedir a una plaça d’ocupació pública.

Però que el caos derivat de l’organització dels processos, amb aules desbordades, filtració d’exàmens i proves que no van arribar a realitzar-se, ha obligat l’administració catalana a repetir les oposicions. Aquestes tindran lloc, depenent dels cossos, l’1 i el 8 de juliol, tal com ja va publicitar la Generalitat fa unes setmanes.

Pagament únic després de l’estiu

Notícies relacionades

Amb finalitat de compensar els danys causats als opositors, la Generalitat els abonarà un pagament únic, no repetible i igual per a tothom de 90 euros. Una xifra superior a les taxes que aquests candidats van haver de pagar prèviament per poder presentar-se a la convocatòria, que oscil·laven entre els 56 euros de la taxa ordinària fins als 12,05 euros en el cas d’un aspirant amb família nombrosa o monoparental. 

El cobrament d’aquesta indemnització, que serà igual per a tothom al marge del greuge causat, no és incompatible, segons defensen els sindicats, que l’opositor afectat pugui presentar la seva pròpia demanda per danys patrimonials contra la Generalitat. Per exemple, si per presentar-se a les noves dates han hagut de cancel·lar un viatge els bitllets del qual li havien costat ja uns diners, superiors a aquests 90 euros.