Jubilació

Sabadell i UPTA impulsen un pla de pensions d’ocupació per a autònoms amb una rendibilitat objectiu del 2%

  • Els autònoms tindran una deducció fiscal de fins a 5.750 euros per aportacions a plans de pensions col·lectius

Sabadell i UPTA impulsen un pla de pensions d’ocupació per a autònoms amb una rendibilitat objectiu del 2%

Diego Radamés / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Banc Sabadell i la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) han presentat aquest dilluns un pla d’ocupació simplificat per a autònoms amb l’objectiu de captar aquest primer any uns 100.000 professionals i que té una rendibilitat objectiu d’aproximadament el 2% de TAE anual.

Així ho han destacat durant la presentació d’aquest dilluns amb la presència del ministre de Seguretat Social i Inclusió Social, José Luis Escrivá, que ha rubricat l’acord amb el president d’UPTA, Eduardo Abad, i la directora de Sabadell Professional, Rosario Fernández.

Es tracta d’un pla que no té requisit d’aportació mínima, com estipula la llei que regula els plans d’ocupació, i que té una aportació màxima de 5.750 euros, quantitat límit per desgravar. Aquestes aportacions, a més, es poden fer de manera periòdica o en una sola vegada.

Quant a les comissions, Sabadell ha indicat que serien entorn del 0,60% o 0,50% de les aportacions, per sota dels plans individuals, en què les comissions poden soscil·lar entre l’1,6% i el 2%. La intenció és captar estalvi d’autònoms, independentment que estigui associats a UPTA o no.

Notícies relacionades

Segons Escrivá, aquest tipus de producte financer, impulsat des del Govern amb més deduccions fiscals, suposa «oferir els treballadors autònoms» un estalvi a llarg termini al qual no tenien accés, ja que abans se n’anaven als plans individuals.

El ministre Escrivá ha informat, a més, que es procedirà «immediatament» a la licitació del fons públic de pensions amb l’objectiu de tancar completament el marc de la reforma dels plans col·lectius d’ocupació. Escrivá també ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà «pròximament» el reglament del macrofons de plans d’ocupació de pensions. A més, també ha avançat que s’està treballant amb «tots els intermediaris financers» a la plataforma digital comuna del sistema de plans de pensions d’ocupació, on ja hi ha «avenços significatius», i que en principi serà després de l’estiu.  «Igual que ha passat amb les pensions i la reforma laboral, aquest bloc també quedarà tancat dins d’aquesta legislatura. Quedarà totalment en marxa i les expectatives que en tenim són molt positives», ha valorat Escrivá.