Reunió del Cercle d’Economia

Simón (Agbar) lamenta que no s’avanci prou en la reutilització de l’aigua

  • La planta d’aigua regenerada del Prat es prepara per doblar la seva producció

  • Un 25% de l’aigua que consumeix l’àrea de Barcelona ja és regenerada

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’Agbar, Àngel Simón, ha afirmat que «les ciutats poden ser completament autosuficients» en matèria d’aigua si es posa sobre la taula «la reutilització». Durant una taula rodona en la 38a Reunió del Cercle d’Economia a Barcelona ha lamentat que no s’avança prou en la reutilització de l’aigua des de la sequera del 2008, i ha assegurat que la situació seria diferent si s’haguessin pres «les decisions necessàries».

Les reflexions de Simón s’han produït en la taula rodona ‘Infraestructures i tecnologies crítiques’, junt amb l’exministra i presidenta de Redeia, Beatriz Corredor, i el president d’Indra, Marc Murtra.

Simón ha explicat que el 2008 ja existia la tecnologia per reutilitzar aigua, i que en l’actualitat Barcelona cobreix un 20% de la demanda amb aigua reutilitzada i un altre 20% amb aigua procedent de la dessaladora. 

Notícies relacionades

«Avui, tecnològicament, no hauríem de tenir cap problema a cap ciutat perquè hi hagi subministrament d’aigua», ha assegurat, i ha demanat lideratge per impulsar solucions.

Al seu torn ha reclamat més col·laboració publicoprivada, a més de qualitat institucional i garantia que apostin per aquesta col·laboració, i ha lamentat que l’Ajuntament de Barcelona en els últims vuit anys ha sigut «exemple mundial del que no ha de ser la col·laboració publicoprivada».