Cita anual

El Banc d’Espanya anticipa un creixement «per sobre del 2%» aquest any

  • Creixement: ¿qui en dona més?

  • L’OCDE situa el PIB espanyol a dues dècimes de recuperar el seu nivell prepandèmia

El Banc d’Espanya anticipa un creixement «per sobre del 2%» aquest any
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El creixement a Espanya se situarà aquest any «possiblement» per sobre del 2%, ha afirmat Ángel Gavilán, director general d’Economia i Estadística del Banc d’Espanya durant una taula rodona en el marc de la 38a Reunió Cercle d’Economia.

L’institut emissor ja va anunciar que revisaria a l’alça les previsions per a aquest exercici fins a situar-la en l’entorn del 2%. Gavilán ha sigut fins i tot més optimista atesa l’evolució registrada per la inflació. Les dades es presentaran el 29 de juny. El Govern central estima que el creixement del producte interior brut (PIB) serà del 2,1%, tal com va incloure en l’actualització del programa d’estabilitat 2023-2026.

El representant del Banc d’Espanya ha participat en una taula rodona amb Robin Brooks, economista en cap de l’Institute of International Finance i Alicia García Herrero, economista en cap per a Àsia i el Pacífic de Natixis, que hi ha intervingut ‘online’.

Salaris i beneficis

Prèviament, el governador del Banc de Portugal, Mário Centeno, s’ha mostrat confiat que la inflació a Europa es pugui moderar fins a arribar a nivells del 2% a mitjà termini, tot i que ha advertit de l’efecte negatiu que pot tenir la pujada de salaris i beneficis: «Ho acabaríem pagant tots».

Notícies relacionades

Centeno, que va ser president de l’Eurogrup, ha dibuixat un escenari optimista respecte a l’evolució de la inflació, que preveu que «baixarà» fins a situar-se al voltant del 2% en la primera meitat del 2025.

«Amb aquesta inflació i si el creixement se sosté i continuem creant ocupació, podrem dir que hem tingut èxit en aquest període de la història en què Europa s’ha enfrontat a una guerra i a la recuperació econòmica de la principal crisi», ha dit.