Iniciatives

La cúpula del Santander es reuneix amb empreses catalanes

  • Botín defensa que la regulació i supervisió de la banca europea és la «més estricta del món»

  • El Santander va destinar vuit milions a Catalunya a educació, cultura, esport i acció social

La cúpula del Santander es reuneix amb empreses catalanes
1
Es llegeix en minuts

La cúpula del Santander ha desembarcat a Catalunya per mantenir contactes amb les empreses, clients i representants dels negocis i la societat. Liderats per la presidenta, Ana Botín, han convocat a un centenar d’empreses al Palau de la Música juntament amb el conseller delegat del grup, Héctor Grisi, nomenat el mes de gener; i d’Ángel Rivera, el conseller delegat a Espanya; així com el vicepresident de Santander Espanya, Juan Manuel Cendoya; i la directora territorial del banc a Catalunya, Sonia Colomar.

És l’única presentació institucional d’aquest tipus que es farà fora de la seu corporativa després del nomenament de Grisi, que ha fet la seva primera visita a la capital catalana, segons fonts de l’entitat. En aquesta trobada, amb la qual el grup financer pretén remarcar la importància de Catalunya en la seva estratègia, s’hi han presentat les iniciatives de l’entitat per fomentar el creixement de les empreses i que guanyin dimensió per ser més competitives.

Després de l’acte al Palau, en què hi havia a més del consell assessor territorial, presidit per Mario Rotllant (Coca-Cola Europacific Partners); el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, Emili Roussaud (Factorenergía), Carlota Pi (Holaluz) i Oriol Guixà (LaFarga), entre d’altres, la plana major del banc ha mantingut un dinar de feina amb la junta directiva del Cercle d’Economia, presidida per Jaume Guardiola. En aquesta reunió han estat presents expresidents del Cercle com Javier Faus, Carles Tusquets o Pedro Fontana.

Notícies relacionades

El banc ha aprofitat també aquestes trobades per presentar el programa Santander Growth, amb què reforça els serveis per acostar la banca d’inversió a pimes i empreses amb potencial de creixement. L’objectiu és ajudar aquestes empreses en els diferents cicles de creixement posant al seu abast les capacitats que ja tenim en banca d’inversió, en què són líders del mercat, per oferir-los ajuda i assessorament amb banquers d’inversió al nivell que reben les grans companyies i serveis d’intel·ligència de mercat per a pimes. Botín ha assegurat que el banc veu «grans oportunitats de creixement a Catalunya».

La comunitat «és molt important per al banc tant pel seu impuls emprenedor com pel seu teixit empresarial líder en sectors clau com la indústria, els serveis i el turisme, tots aquests amb una gran projecció internacional», destaquen des del grup Santander.