CRIPTOMONEDES

El bitcoin s’acosta als 30.000 dòlars alimentat per l’enfonsament del First Republic

La més important de les criptomonedes puja gairebé un 7% i impulsa a l’alça altres criptomonedes, com ether o cardano, que registren un increment del 5%

El bitcoin s’acosta als 30.000 dòlars alimentat per l’enfonsament del First Republic
3
Es llegeix en minuts

Les males notícies en el món financer beneficien les criptomonedes. Després de dues setmanes cotitzant a 27.000 dòlars, el bitcoin remunta i s’aproxima als 30.000 dòlars impulsat per l’enfonsament en borsa del First Republic Bank, les accions del qual acumulen una caiguda del 70% en dos dies després d’informar en l’informe trimestral d’una fuga de dipòsits per valor de 100.000 milions de dòlars. Altres criptomonedes, com ether, remunten gairebé un 5% fins als 1.950 dòlars després d’haver registrat descensos del 12% els últims dies. Cardano també puja per sobre del 5% i el valor de solana s’ha incrementat un 3,45%. Els guanys també s’han vist afavorits per resultats que han superat les expectatives dels mercats, com Alphabet i Microsoft, una notícia que podria significar que «el sector tecnològic tindrà millors resultats que les empreses del sector financer», asseguren des d’XTB.

És la segona vegada l’any que el bitcoin aprofita una crisi bancària per escalar en borsa. La primera vegada va ser al març, durant la caiguda delSilicon Valley Bank i del Signature Bank junt amb la compra de Credit Suisse per part d’UBS. En vista d’aquestes reaccions, molts analistes en el sector de les criptomonedes han indicat que la més important de les monedes digitals, per la seva descentralització, es podria veure com un actiu de «refugi segur» en un entorn de debilitat en les finances centralitzades. És a dir, que la pujada que el bitcoin va experimentar durant la segona quinzena de març podria «no haver sigut accidentals», i de fet, «el bitcoin està començant a ser percebut pel mercat com una ‘cobertura’ contra la incertesa en el sector bancari».

Gràcies a aquests últims impulsos, el domini del bitcoin en el món de les criptomonedes augmenta i exerceix pressió sobre la resta de monedes digitals. Actualment, la seva quota de mercat és del 45%, però si les previsions dels analistes de Standard Chartered es compleixen, aquesta xifra podria augmentar fins a un 55-60%. L’última anàlisi de l’entitat bancària remarca que fins ara l’economia que envolta el bitcoin «no tenia la confiança necessària per al sector bancari». Si es compara el recorregut del bitcoin amb el de l’S&P 500, el primer va iniciar un moviment ascendent quan els contractes de l’índex bancari (US500) es van debilitar influïts per la debilitat del sector bancari. Segons els analistes d’XTB, la moneda digital sembla que mostra un nivell de resistència significatiu al voltant dels 30.000-31.000 dòlars, una xifra vista per última vegada a principis de l’estiu del 2022.

Un altre punt important destacat per Standard Chartered és que l’estrès entre els ‘miners’ d’aquesta moneda digital ha disminuït davant els costos d’extracció de 15.000 dòlars. La conseqüència és que gran part de la pressió sobre les cotitzacions de la criptomoneda s’ha eliminat.

Coinbase contra la SEC

Notícies relacionades

El món de les criptomonedes s’ha despertat amb un nou litigi als tribunals que també influeix en la cotització de les monedes digitals, en aquest cas per a bé. La plataforma d’‘exchange’ Coinbase ha presentat una demanda davant un tribunal dels Estats Units per obligar la Comissió de Borsa i Valors (SEC) a respondre «sí o no» a una petició feta per la companyia el juliol del 2022. Aquesta petició sol·licitava al regulador que proposés i adoptés unes directrius més clares per al sector de les criptomonedes mitjançant un total de 50 preguntes determinades sobre el tractament normatiu de determinats actius digitals.

Es tracta de l’últim enfrontament entre el regulador i Coinbase. El 23 de març, la SEC va notificar a la companyia sobre el seu servei de ‘staking’ i una part «indefinida» dels seus actius digitals llistats. Després de rebre aquest avís, conegut amb el nom de notificació Wells, la part acusada tenia 30 dies per respondre amb la seva defensa. En cas contrari, el regulador nord-americà emprendria accions contra Coinbase per possible vulneració de la llei de mercats.