Així és com els catalans poden pagar menys en la seva declaració de la renda

Aquest any, milers de catalans poden estalviar en la seva declaració de l’IRPF gràcies a la plataforma d’assessoria fiscal TaxDown

Així és com els catalans poden pagar menys en la seva declaració de la renda
3
Es llegeix en minuts

L’abril és el mes en què comença la campanya de la declaració de la renda. Cada any, els catalans s’afanen a presentar els seus impostos, però el que molts no saben és que estan pagant de més per acceptar l’esborrany sense fer modificacions. TaxDown va néixer arran d’una dada significativa: al no aplicar les diferents deduccions que hi ha disponibles tant a nivell estatal com autonòmic, els contribuents paguem milers de milions d’euros de més al fisc. Aquesta plataforma d’assessoria fiscal online té l’objectiu d’ajudar-nos a declarar els nostres impostos d’una forma fàcil, segura i amb un estalvi considerable.

La clau de TaxDown: un algoritme recolzat per experts en matèria fiscal

La clau de TaxDown: un algoritme recolzat per experts en matèria fiscalL’aposta per la tecnologia més avançada és la punta de llança de TaxDown. Davant un escenari en el qual milions de contribuents estan pagant més del que haurien de pagar, la plataforma ha desenvolupat un algoritme depurat que permet aplicar les rebaixes fiscals que li corresponen a cada ciutadà.

El sistema comprova les dades fiscals de l’usuari i acara les possibles deduccions a què té accés segons la seva situació. D’aquesta manera, torna un esborrany actualitzat que es pot comparar amb el de l’Agència Tributària i, a més, permet entregar-lo directament.

Gràcies a aquest algoritme, els usuaris poden arribar a estalviar fins a 1.000 € en impostos, tot i que la mitjana se situa entorn dels 400 €.

Enrique García, CEO de TaxDown, afirma que «fins ara, hem aconseguit el rècord nacional per a una empresa privada en número de declaracions d’impostos presentades. L’any passat, vam gestionar més de 350 milions d’euros en impostos per als nostres «taxers», i els vam estalviar més de 50 milions d’euros». El seu objectiu al crear la plataforma fa quatre anys junt amb Álvaro Falcones i Joaquín Fernández sempre ha sigut oferir un assessorament fiscal fiable a través d’internet.

I és que no només es tracta d’un sistema que permet accedir a un esborrany actualitzat, sinó que, durant tot el procés, l’usuari compta amb l’ajuda d’un equip d’experts en matèria fiscal que l’acompanyarà pas a pas fins a presentar la seva declaració.

Com presentar la renda del 2022 amb TaxDown

Com presentar la renda del 2022 amb TaxDownPer fer la declaració de la renda a través d’aquest servei només cal registrar-se en la plataforma i introduir les dades d’identificació fiscal mitjançant Cl@ve PIN d’Hisenda o el número de referència. Com que TaxDown és col·laborador social de l’Agència Tributària, el sistema facilita la mateixa informació que té Hisenda.

El següent pas és senzill: s’han de confirmar les dades fiscals i respondre de 6 a 15 preguntes senzilles. Gràcies a les respostes de l’usuari, l’algoritme és capaç d’aplicar totes les deduccions fiscals disponibles. D’aquesta manera, TaxDown entrega un nou esborrany actualitzat i permet presentar-lo directament.

Es pot fer tot el procés a la seva web, però també està disponible l’app de TaxDown per descarregar a Android i a iOS. Des de qualsevol dispositiu i de forma gratuïta, es pot veure una simulació de la declaració de la renda.

En cas de voler fer la presentació de l’esborrany amb l’estalvi aplicat, la tarifa base és de 35 €. Aquest preu pot augmentar en cas que la situació fiscal sigui més complexa i requereixi un assessorament més profund o també quan l’usuari prefereixi confiar en els assessors de TaxDown perquè presentin la declaració de la renda per ell.

Novetats de TaxDown per fer la declaració de la renda el 2023

Novetats de TaxDown per fer la declaració de la renda el 2023Amb els objectius de millora i adaptació sempre presents, TaxDown ha llançat aquest any una sèrie de novetats que ja estan disponibles:

  1. Tarifes personalitzades segons les necessitats de cada usuari.

  2. Accés prèmium al servei deCoinTrackingen cas que el contribuent hagi de declarar criptomonedes. CoinTracking és la plataforma de preparació d’informes fiscals i seguiment de criptomonedes líder en el seu sector.

  3. Assessor virtual basat en intel·ligència artificial per facilitar el treball dels assessors fiscals i millorar els temps de gestió.

¿Hi ha deduccions fiscals disponibles a Catalunya?

¿Hi ha deduccions fiscals disponibles a Catalunya?Per als que necessiten saber quines són les rebaixes disponibles a Catalunya, la millor opció és accedir a la completíssima guia que Taxdown posa a la disposició dels seus clients amb totes les noves deduccions fiscals per comunitats autònomes.