Declaracions polèmiques

La ministra Sánchez: «Dubto que Rodalies operés millor sota la gestió de Ferrocarrils de la Generalitat»

Sánchez també ha dit que des del Govern no ha rebut pressions per arribar a un acord sobre la llei de vivenda

La ministra Sánchez: «Dubto que Rodalies operés millor sota la gestió de Ferrocarrils de la Generalitat»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assenyalat en relació amb l’acord de claredat proposat pel president, Pere Aragonès, que el Govern espanyol ha «d’estudiar-lo bé» i a partir de llavors continuar amb el camí de «mantenir el diàleg i els acords» per avançar tot el possible, però dins del «marc de la Constitució».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez va recalcar que aquest és «el límit» de l’Executiu espanyol i va considerar que ja no hi ha una «situació de conflicte» com la que es va viure fa uns anys. La ministra de Transport també ha posat en qüestió que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) pogués realitzar una millor gestió del servei de Rodalies que la que fan actualment Renfe i Adif.

«La gestió dels Ferrocarrils de la Generalitat no té res a veure amb Rodalies. Estem parlant d’una xarxa molt més gran». En aquesta línia, ha considerat que és «superficial» per part de la Generalitat dir que Rodalies funcionaria millor si la gestionés el Govern i ha defensat la capacitat de gestió de Renfe i Adif.

Llei de vivenda

Sánchez ha dit també que des del Govern no ha rebut pressions per arribar a un acord sobre la llei de vivenda: «Per a nosaltres ha sigut un compromís, un objectiu, i no hem rebut pressions de ningú perquè som els primers que n’estàvem convençuts». La ministra ha defensat que el president del Govern, Pedro Sánchez, ja al principi de la legislatura «va dir que aquest país necessitava aquesta llei de vivenda».

Ha considerat que regular-ne el preu «no serà suficient» per solucionar el problema del lloguer en ciutats tensades com Barcelona, però creu que l’aprovació de la llei serà un pas cap endavant perquè en aquestes ciutats es pugui garantir una vivenda digna. «No és només una llei de lloguers», ha sostingut, i ha explicat que la llei pretén establir una regulació per controlar els preus però que també contempla altres mesures en matèria de vivenda, com l’impuls de l’oferta de pisos protegits.

Acord de claredat

Notícies relacionades

Sobre la proposta d’un acord de claredat per a un referèndum d’independència pactat que va presentar el president de la Generalitat ha apuntat que «s’ha d’estudiar bé» i ha recalcat que el límit negociador del PSOE és el compliment de la Constitució.

Sobre si Catalunya votarà d’alguna manera sobre la seva autodeterminació, Sánchez ha afirmat que «es votarà sempre que hi hagi la possibilitat de fer una votació partint d’un acord que estigui recolzat per la Constitució».