Cas Ferrovial

Leopoldo del Pino trenca el consens i votarà en contra del trasllat de Ferrovial als Països Baixos

El germà del president i màxim accionista de l’empresa d’infraestructures frenaria el trasllat si sol·licita la recompra de les seves accions | La companyia ha dotat 500 milions per recomprar les accions als disconformes de la decisió, equivalent al 2,57% del capital; però Leopoldo compta amb el 4%

Leopoldo del Pino trenca el consens i votarà en contra del trasllat de Ferrovial als Països Baixos
2
Es llegeix en minuts

Gir en el cas Ferrovial. Leopoldo del Pino, germà de Rafael, el màxim accionista i president de Ferrovial, votarà en contra del trasllat de la seu social de l’empresa d’infraestructures als Països Baixos, segons ha avançat El Confidencial. El germà de Rafael, que disposa d’una participació del 4,15% del capital social, està d’acord amb la decisió de sortir a cotitzar als Estats Units, però mantenint la seu a Espanya.

El ‘no’ de Leopoldo, a priori, no impediria que Ferrovial faci les maletes amb destí als Països Baixos, sempre que la majoria absoluta dels accionistes hi voti a favor. No obstant, sí que pot exigir que la companyia recompri les seves accions. Per aconseguir-ho, Ferrovial ha pressupostat 500 milions, de manera que, aquells que així ho sol·licitin, rebran 26 euros per cada participació. 500 milions equival al 2,57% del capital social i només Leopoldo suma el 4,15%, de manera que, si vol vendre la seva posició, l’empresa li hauria de pagar prop de 800 milions d’euros, cosa que situaria el moviment de Ferrovial en ‘escac i mat’. Sobre aquesta qüestió, l’empresa no ha volgut fer comentaris.

Leopoldo sí que deixa la porta oberta a recolzar la decisió del consell d’administració de Ferrovial si la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Borses i Mercats Espanyols i el Govern no resolen al més aviat possible les dificultats que tenen les empreses espanyoles per cotitzar també als Estats Units. La ministra d’Economia, Nadia Calviño, reconeix que està treballant en identificar els obstacles perquè això es produeixi, segons han confirmat fonts del Ministeri d’Afers Econòmics

Desacords entre Ferrovial i Leopoldo

Els desacords entre les decisions del consell d’administració de Ferrovial i l’opinió de Leopoldo no són nous. El més important va ser el que involucrava Joaquín Ayuso i Santiago Bergareche, els dos consellers delegats de la companyia anteriorment i mà dreta de Rafael del Pino. Aquests mantenien una cadira al consell, cosa que no agradava a Leopoldo i va criticar a la companyia basant-se en els codis de govern corporatiu. Finalment van acabar sortintL’última topada també va tenir a veure amb una cadira del consell, en què Leopoldo es va oposar a la renovació com a conseller de José Fernando Sánchez-Junco per portar més de dotze anys al càrrec.

¿Qui són els accionistes de Ferrovial?

Notícies relacionades

Rafael del Pino és el que més participació té a Ferrovial, el 20,4%; seguit de la seva germana María, que suma un 8,2%. Per darrere, l’esmentat Leopoldo i Joaquín compten amb el 4,15% i el 2,54%, respectivament. Entre tots quatre sumen més d’un terç de l’empresa, concretament el 35,29%, segons el registre de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

El màxim accionista fora de la família Del Pino és elhedge fund  (fons de cobertura) The Children’s Investment Fund Management, que compta amb una participació del 7,02%, que va ampliar recentment en un 1%, tal com va avançar EL PERIÓDICO DE ESPAÑA i ACTIUS, el suplement econòmic de Prensa Ibérica.