Crisi bancària

Credit Suisse demana el rescat al Banc de Suïssa

El ‘Financial Times’ afirma que l’entitat també ha recorregut al regulador, Finma

Credit Suisse demana el rescat al Banc de Suïssa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Credit Suisse ha demanat el rescat al banc nacional del país, després de desplomar-se fins a un 30% en la jornada d’aquest dimecres, segons informa el ‘Financial Times’. Les accions de l’entitat, una de les més grans de Suïssa, s’han desplomat després que el seu principal accionista, el Banc Nacional Saudita, s’hagi desentès de la seva situació.

Tot això ha provocat un terratrèmol a les borses, amb la venda massiva d’accions de bancs. La desconfiança sobre el sector va calar la setmana passada després que hagués de tancar el Silicon Valley Bank (SVB), el 16è banc dels EUA.

Notícies relacionades

Durant una entrevista amb Bloomberg TV, el president del banc saudita, que té el 9,9% del capital de Credit Suisse, Ammar al-Khudairy, ha sigut molt taxatiu quan li han preguntat si el seu grup injectaria capital al banc suís: «La resposta és absolutament que no, per moltes raons, a part de la més simple, que és la regulatòria i l’estatutària». 

A partir d’aquí s’ha desencadenat el pànic en els mercats, en els quals els inversors s’han acarnissat amb els bancs. En l’Ibex espanyol, que s’ha deixat més del 4% en la sessió, s’han arribat a produir descensos de més de l’11% durant la jornada en alguns títols bancaris.

Temes:

Suïssa Bancs