Salut laboral

Una empresa de Barcelona dona més vacances als empleats que dormin més i millor

  • ¿Per què infravalorem les nostres hores de son?

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més dies de vacances si s’aconsegueix dormir més i millor. Sembla una proposta tan ideal que resulta difícil de creure, però és una realitat que ha traslladat l’empresa japonesa Otsuka als empleats de la seva seu a Barcelona. El projecte, batejat com a Dreamland, mira de conscienciar sobre la importància de millorar el descans dels empleats perquè això redundi en la seva salut física i mental, i en la seva productivitat laboral, és clar. Amb aquest objectiu, l’empresa farmacèutica va seleccionar 60 empleats per fer un seguiment sobre el seu son durant vuit mesos.

L’empresa va fer el seguiment del maig al desembre de l’any passat gràcies a una polsera Fitbit Charge 5 que va donar a cada empleat per poder mesurar el seu son, en temps i en paràmetres de qualitat.

El resultat ha sigut que han incrementat el seu descans diari un 7,4%. I tindran recompensa: el gairebé 15% d’empleats que han millorat el seu son disposaran d’un dia extra de vacances.

Notícies relacionades

En la presentació de l’estudi, el director de la clínica Institut del Son, Diego García-Borreguero, ha remarcat que la població adulta dorm de mitjana un 20% menys del que hauria de dormir i que aquest problema és més greu a Espanya que en altres països europeus. 

García-Borreguero ha emfatitzat en el fet que les persones amb insomni tenen tres vegades més probabilitats de patir depressió i 1,5 més opcions de patir trastorns d’ansietat