Marxa lenta a la Ronda de Dalt

Treballadors d’Amazon de Martorelles (Barcelona) comencen una vaga de 17 dies

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +
EFE

Els treballadors d’Amazon a Martorelles (Barcelona) han iniciat aquest dimecres una vaga que durarà 17 dies contra els plans de l’empresa de tancar aquest centre logístic i han portat la seva protesta a la Ronda de Dalt de Barcelona, on estan protagonitzant una marxa lenta.

Un grup de treballadors s’ha concentrat cap a les 06.30 hores al centre de treball de Martorelles i des d’allà uns 50 cotxes han iniciat aquesta marxa lenta per la B-20 cap al centre d’Amazon al Prat de Llobregat, i han provocat diversos quilòmetres de cues.

Amb la convocatòria de vaga, el comitè d’empresa vol pressionar la companyia per millorar les condicions dels trasllats que ofereix als treballadors.

L’origen del conflicte és la decisió del gegant del comerç electrònic de tancar el seu centre a Martorelles i oferir als seus 800 treballadors el trasllat als nous emplaçaments que obrirà a Saragossa i al Far d’Empordà (Girona).

Trasllats

L’empresa ha plantejat fins ara una oferta econòmica per als trasllats que els sindicats consideren totalment insuficient.

Segons els sindicats, l’última oferta és de 4.650 euros en un pagament únic per als mossos de magatzem i 5.100 per als capatassos, unes quantitats que consideren que estan per sota de les indemnitzacions que marca el conveni de transport de Catalunya.

Notícies relacionades

El comitè reclama, a més, que s’ofereixi a la plantilla destins en altres centres de la província de Barcelona com el del Prat, el magatzem més gran que té Amazon a Espanya, i denuncia que els treballadors que es desplacin a Saragossa o Girona cobraran menys.

El període de vaga coincideix amb el termini previst de la negociació del tancament de Martorelles.