Centenari Sorolla

Així seran les noves monedes de 200, 50 i 10 euros

  • La de 200 euros, de la qual s’encunyaran 1.500 unitats, tindrà com a motius a l’anvers l’obra titulada ‘Autoretrat’

Així seran les noves monedes de 200, 50 i 10 euros
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre encunyarà una col·lecció de monedes amb motiu del Centenari Sorolla. La col·lecció inclourà tres monedes de 200, 50 i 10 euros, segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La moneda de 200 euros, de la qual s’encunyaran 1.500 unitats, tindrà com a motius a l’anvers l’obra titulada ‘Autoretrat’, realitzada per Joaquín Sorolla el 1909, que es conserva al Museu Sorolla, de Madrid. A la dreta, en sentit circular descendent i en majúscules, la llegenda «ESPANYA»; a l’esquerra del retrat, l’any d’encunyació, «2023». A la part superior de la moneda, en sentit circular i en majúscules, la llegenda «AUTORETRAT». A la part inferior, en sentit circular i en majúscules, apareix la llegenda «CENTENARI SOROLLA». Rodeja els motius i llegendes una gràfila. Al revers es reprodueix l’obra titulada ‘Clotilde amb vestit gris’, realitzada per Joaquín Sorolla el 1900, que es conserva al Museu Sorolla, de Madrid. A la part superior esquerra, en sentit circular ascendent i en majúscules, la llegenda «CLOTILDE AMB VESTIT GRIS». A la dreta de la imatge, el valor facial 200 EURO; i a l’esquerra, la marca de Ceca.

Notícies relacionades

A la moneda de 50 euros, a l’anvers es reprodueix en colors l’obra titulada ‘Passeig a la vora del mar’, realitzada pel pintor valencià el 1909, que es conserva també al Museu Sorolla, de Madrid. Del ‘cinquentí’ s’encunyarà un nombre màxim de 3.000 exemplars.

La moneda de 10 euros tindrà forma quadrada i se n’emetran 7.000 peces. La moneda reprodueix a l’anvers en colors l’obra titulada ‘El bany del cavall’, realitzada el 1909, que es conserva al Museu Sorolla de Madrid.