Scholz està convençut ara que Alemanya no entrarà en recessió el 2023

El Govern alemany millora les seves expectatives gràcies als nous subministraments de gas

Scholz està convençut ara que Alemanya no entrarà en recessió el 2023

Jacobia Dahm / Bloomberg

1
Es llegeix en minuts

El canceller alemany, Olaf Scholz, es va mostrar convençut aquest dimarts que Alemanya no entrarà en recessió el 2023, contràriament als pronòstics que apuntaven a una contracció per al present any i després de registrar-se el 2022 un creixement del PIB de l’1,9%.

«Estic totalment convençut que Alemanya no entrarà en recessió el 2023», va afirmar el canceller alemany, en una entrevista des de Davos amb l’agència Bloomberg, prèvia a la seva intervenció aquest dimecres davant el Fòrum Econòmic Mundial que se celebra en aquesta ciutat suïssa. Segons ha explicat, l’augment de la capacitat de les noves terminals de gas natural liquat a les costes del mar Bàltic i del mar del Nord li està donant a Alemanya la flexibilitat per mantenir la seva economia. «Crec que ningú esperava que sobreviuríem fàcilment a una frenada total de l’aprovisionament de gas rus a Alemanya», s’ha felicitat el canceller. 

Tant l’equip econòmic del govern de Scholz com els principals instituts econòmics alemanys havien pronosticat fins ara que hi haurà recessió.

Notícies relacionades

Els últims càlculs de principis de mitjans de desembre indicaven que no seria tan pronunciada com inicialment es va témer, com a conseqüència de la crisi energètica precipitada per la guerra d’Ucraïna i l’alta inflació, sinó que la caiguda seria del 0,1% del producte interior brut (PIB).

A aquests càlculs de finals d’any van seguir aquest gener les dades relatives al PIB del conjunt del 2022, amb un creixement més gran de l’estimat anteriorment, un 1,9%, mentre que la inflació es va moderar el desembre per quedar a un 8,6%, una rebaixa d’1,4 punts respecte al novembre. EFE

Temes:

Davos Alemanya