Política monetària

La Reserva Federal dels EUA apuja 0,50 punts el preu del diner

Els tipus d’interès s’eleven a una forquilla del 4,25% a 4,50%

La Reserva Federal dels EUA apuja 0,50 punts el preu del diner
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Reserva Federal, en la reunió celebrada aquest dimecres, l’última d’aquest any, ha decidit elevar 0,50 punts el preu del diner, que se situen en una forquilla del 4,25% a 4,50%.

Segons el comunicat de l’autoritat monetària dels EUA, aquesta cinquena pujada en des del juny passat, és apropiada «per aconseguir una postura de política monetària que sigui prou restrictiva per tornar la inflació a 2% en el temps».

Notícies relacionades

Les últimes dades sobre la inflació als EUA, amb un lleuger descens al novembre fins al 7,1%, va situar la Fed entre l’espasa i la paret. Malgrat la moderació de l’alça, l’augment del nivell general de preus continua allunyat de l’objectiu del 2%, cosa que convidava a nous increments dels tipus d’interès. Però, d’altra banda, existeix el perill de refredar el creixement econòmic.

Un augment de 0,50 punts, fins al 4,25% a 4,50%, suposa acabar l’any amb la pujada més gran acumulada en un any des de 1980. Els experts, en tot cas, calculen que el cicle alcista podria acabar amb el preu del diner entorn del 5%. El mes passat, la Reserva Federal ja va aprovar la quarta pujada consecutiva des del juny dels tipus d’interès, al situar-los a la forquilla entre el 3,75% i el 4%.