El cost de la vida

La predicció del Banc Mundial sobre una nova pujada en el preu dels aliments

La predicció del Banc Mundial sobre una nova pujada en el preu dels aliments
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els preus alts dels aliments i de les matèries primeres, a part de l’encariment de l’energia, estan elevant la inflació fins a registres històrics, cosa que es tradueix en termes quotidians en una autèntica crisi mundial que fa que milions de persones estiguin en risc de passar gana i patir malnutrició.  

El Banc Mundial dona bon compte d’aquesta dinàmica al posar-li xifres: l’increment anual del preu dels aliments és del 15,4%, el registre més elevat en gairebé tres dècades. L’ens preveu que l’any acabi amb un increment del 18% del valor dels aliments, mentre que experimentaran un descens del 6% l’any que ve i el 2024 s’estabilitzaran, segons les seves previsions.

Desequilibris

Notícies relacionades

No obstant, el Banc Mundial adverteix que hi ha la possibilitat que irrompin factors que alterin aquest equilibri, per la qual cosa no descarta inestabilitat en els preus d’aquests productes bàsics fins al 2025. 

Una inseguretat que es trasllada de manera més dràstica als països i a les persones més vulnerables: el nombre de persones amb inseguretat alimentària aguda s’incrementarà en 222 milions d’afectats a 53 països, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura.