Subsidi de cotitzacions insuficients

Als qui hagin cotitzat menys d’un any, el SEPE té una cosa per proposar-los

Per sol·licitar aquesta prestació s’han tenir cotitzats un mínims de tres o de sis mesos, depenent de si existeixen o no càrregues familiars

Als qui hagin cotitzat menys d’un any, el SEPE té una cosa per proposar-los

Pérez Meca / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquelles persones que es queden a l’atur havent treballat menys d’un any no tenen dret a una prestació contributiva per atur. Tanmateix, això no significa que, en cas de necessitar-ho, algunes d’aquestes persones no puguin sol·licitar un subsidi.

Així, el Servei Estatal d’Ocupació (SEPE) recorda l’existència d’unes ajudes de cotitzacions insuficients la durada de les quals dependrà dels mesos que s’hagin treballat sempre que se superin els tres mesos per a aquells que tenen càrregues familiars i de sis mesos per a les persones que no en tinguin.

Per determinar-ne la quantia es tindran en compte també l’existència de responsabilitats familiars.

D’aquesta manera, el subsidi durarà 3, 4 o 5 mesos en el cas que s’hagin cotitzat 3, 4 o 5 mesos. En el cas d’haver estat contractat durant 6 mesos o més el subsidi podrà durar 21 mesos.

La quantitat mensual a percebre seria igual al 80% de l’Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples (IPREM), cosa que el 2022 es tradueix en 463,21 euros.

Notícies relacionades

Aquell aturat que opti per percebre aquesta ajuda no podrà acumular mesos amb l’objectiu d’optar a una pensió contributiva passat un mínim d’un any cotitzat.

Els qui estiguessin disfrutant d’una prestació contributiva que van interrompre per treballar un període de menys de 360 dies hauran de sol·licitar la represa de l’esmentada prestació. No obstant, si no és la primera vegada que el suspèn, tenen diversos períodes treballats i entre tots sumen 360 dies o més, hauran de sol·licitar una nova prestació contributiva per atur.