Inflació

Preu llum novembre 2022 | Tarifa regulada o mercat lliure: ¿amb quina pagar menys?

  • La tarifa de la TUR es revisa quatre vegades a l’any

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb els preus de l’energia a l’alça convé més que mai fer-se preguntes com: ¿cal ser al mercat lliure o al mercat regulat per estalviar en la factura del gas?

La tarifa del mercat regulat del gas és el TUR, ‘tarifa últim recurs’, i la resposta a la qüestió anterior no pot ser més rotunda: sí, és necessari acollir-s’hi si el que volem és reduir el cost del nostre consum de gas, amb un estalvi anual de fins a cinc vegades.

Per optar pel TUR el primer que haurem de fer és comprovar si la nostra comercialitzadora ofereix aquesta possibilitat: o TUR o mercat lliure. A la pàgina de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència es poden veure les empreses que l’ofereixen.

Notícies relacionades

Això sí, si vivim en una comunitat de veïns amb calefacció central hem de saber que no ens serà possible optar pel TUR, ja que la llei prohibeix fer-ho als qui consumeixin més de 50.000 quilowatts anuals.

La tarifa de la TUR es revisa quatre vegades a l’any. Quan arribi el final de l’any el Govern central actualitzarà les tarifes per al primer trimestre del 2023, tenint en compte l’evolució del gas en els mercats internacionals. En qualsevol cas, queda assegurat que només un màxim del 15% del que pugi el gas podrà traslladar-se al consumidor, per la qual cosa el TUR continuarà sent l’any vinent la millor opció per a la nostra butxaca.