Al Congrés

Montero assegura que el Govern està treballant per millorar l’execució de les inversions a Catalunya

La ministra d’Hisenda admet que hi ha un «ampli marge de millora»

Montero assegura que el Govern està treballant per millorar l’execució de les inversions a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha admès aquest dimecres que el grau d’execució de les inversions a Catalunya no és l’«òptim». En el debat de les esmenes de totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023, la dirigent socialista ha reconegut que hi ha un «ampli marge de millora» a l’hora de gestionar i portar a terme les inversions que es contemplen en els Comptes Públics. En concret, en aquests Pressupostos, Catalunya rebrà el 17,2% de la inversió de l’Estat.

«Crec que tenim un ampli marge de millora perquè les execucions es puguin desenvolupar i li vull dir que el Govern d’Espanya està treballant», li ha dit Montero al portaveu del PDECat al Congrés, Ferran Bel, després que aquest hagi denunciat la falta d’autocrítica del Govern davant el «deficient» compliment del finançament. «Quan aprovem unes partides amb una inversió a Catalunya i d’aquesta, durant els sis primers mesos, només s’ha executat el 16% és responsabilitat del Govern d’Unides Podem i el PSOE», li ha recordat a Montero.

Notícies relacionades

La responsable d’Hisenda s’ha mostrat agraïda pel to fet servir per Bel i ha coincidit que «els compromisos que es contemplen en els Pressupostos s’han de portar fins a l’última milla». Ara bé, Montero ha puntualitzat que hi ha diversos motius pels quals es retarda l’execució. En aquest sentit, ha apuntat que el conjunt dels ministeris estan coordinant-se per tenir un «millor coneixement del grau d’execució» i per continuar amb la «simplificació administrativa».

«Cal tenir molts més elements de seguiment que permetin corregir aquests desequilibris perquè ja li dic que no és òptim aquest grau d’execució. Una mica hem millorat respecte a l’any anterior. Anem fent passos», ha continuat Montero després de recalcar que en bastantes ocasions hi ha projectes paralitzats que esperen algun informe administratiu que, normalment, triguen a arribar per la falta d’empleats públics.