L’aposta ‘online’

Les pimes catalanes a Amazon van exportar 200 milions l’any passat, el 40% més

Les petites i mitjanes empreses espanyoles van elevar al 50% les vendes en el gegant del comerç electrònic el 2021

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Les 3.000 petites i mitjanes empreses catalanes que venen a Amazon van superar els 200 milions d’euros en exportacions, un 40% més que l’any anterior. L’auge del comerç ‘online’ i de les vendes a l’estranger es va reflectir de ple en el tradicional informe que el gegant del comerç electrònic realitza cada any entre els seves clients i socis. L’‘Informe sobre l’impacte d’Amazon en les pimes espanyoles 2022’ mostra la rellevància creixent de les empreses catalanes per a la multinacional nord-americana. Catalunya és la comunitat autònoma amb més petites i mitjanes empreses venent a Amazon, destaquen fonts de la companyia, i a més són les que encapçalen el rànquing de volum d’exportacions, seguides per les de la Comunitat de Madrid, el País Valencià i Andalusia.

Catalunya, amb més de 3.000 pimes que venen els seus productes a Amazon, és la comunitat autònoma amb més nombre de petites i mitjanes empreses que aprofiten aquesta plataforma global. En total, les més de 13.000 pimes espanyoles que venen a Amazon van exportar més de 850 milions d’euros el 2021, un 30% més que l’any anterior. Aquestes 13.000 empreses espanyoles ocupen més de 35.000 persones per gestionar els seus negocis de venda ‘online’, cosa que suposa un 16% més que l’any anterior.

Augment de les vendes del 50%

Notícies relacionades

Les petites i mitjanes empreses espanyoles van vendre més de 90 milions de productes a Amazon el 2021 –175 productes per minut–, un increment del 50% respecte a les unitats venudes durant l’any 2020. La gran clau d’Amazon a l’hora d’atraure empreses que vulguin vendre els seus productes és que les vendes no es limiten a la Unió Europea. Segons dades d’Amazon, les pimes espanyoles van registrar més de 75 milions d’euros en vendes d’exportació fora de la UE el 2021. Aquesta xifra significa un creixement del 45% respecte de les dades de l’any 2020. I cal tenir en compte que més de 100 petites empreses van superar el milió d’euros de vendes per primera vegada el 2021, i més de 3.000 pimes espanyoles van facturar més de 100.000 euros a Amazon al llarg de 2021.

El 2021 el nombre de pimes espanyoles que venen a Amazon Business, l’àrea de compres d’Amazon per a clients empresarials, va créixer un 20%. A Catalunya, Amazon col·labora amb l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) en el marc del pla Enlaira’t, que pretén impulsar la internacionalització de les petites i mitjanes empreses catalanes a través d’internet. Dins d’aquest programa, les pimes reben formació intensiva, impartida per experts i docents especialitzats en ‘e-commerce’, per capacitar-se en àmbits com el màrqueting digital, estratègia de venda ‘online’ i la internacionalització. 

Temes:

Amazon Empreses