Subvenció

Quina és la data límit per demanar l’ajuda de 200 euros del Govern

2,7 milions de persones es poden beneficiar d’aquesta subvenció, dirigida a persones amb baix nivell d’ingressos

1
Es llegeix en minuts

Aquest mes s’esgota el termini per sol·licitar el xec de 200 euros per a persones amb un baix nivell d’ingressos que ofereix el Govern com a part del conjunt de mesures aprovades el juny passat i dirigides a reduir l’impacte de la guerra d’Ucraïna en les economies domèstiquesEl 30 de setembre és a la cantonada, per la qual cosa els qui encara no hagin optat a l’ajuda i compleixin els requisits perquè els sigui concedida, entren en període de compte enrere.

Notícies relacionades

Per sol·licitar-la s’ha de completar un formulari a la seu electrònica de l’Agència Tributària i aquestes són les condicions que s’han de complir per rebre el xec de 200 euros:

  • Persones físiques, és a dir assalariats, autònoms i aturats inscrits en l’oficina d’ocupació.

  • No estar cobrant l’ingrés mínim vital o una pensió de la Seguretat Social (règim general o especial), de classes passives o d’una mutualitat a data de 27 de juny.

  • Tenir residència legal i efectiva a Espanya el 27 de juny, amb una antiguitat d’almenys un any.

  • Que el 2021 la suma de les rendes de tots els convivents a la llar (cònjuge o parella i familiars fins al tercer grau) sigui inferior a 14.000 euros i el patrimoni no superi els 43.196,40 euros sense incloure-hi la vivenda habitual.

El Govern destinarà 540 milions d’euros al pagament d’aquesta ajuda i hi ha previsió que el nombre de beneficiaris pugui arribar als 2,7 milions de persones.