Treball

Ofertes de feina per a les quals l’edat no és un problema: empreses que sí que volen majors de 45 anys

Mercadona, Amazon, Supercor o Lidl, entre els ocupadors que no miren els anys que té el treballador

1
Es llegeix en minuts

On alguns ocupadors veuen un problema, l’avançada edat d’un treballador, d’altres no discriminen per aquest concepte. L’atur entre majors de 45 anys se situava el maig en cotes no assolides mai anteriorment en la sèrie històrica i arribava al 55,9%, un preocupant percentatge que parla d’un clar problema d’‘edatisme’ al mercat laboral espanyol que, a més, no és conjuntural.

El Govern, conscient d’aquesta situació, té catalogats els treballadors de més edat entre les minories de «difícil ocupabilitat», i aquests són, a més, els que més despesa en prestacions li suposen, consumint fins al 63,6% d’aquestes ajudes.

Notícies relacionades

Tot i així, tal com hem apuntat, encara hi ha empreses on el personal més gran de 45 anys pot trobar noves oportunitats d’ocupació. Segons publica el portal Noticias Trabajo, són grans companyies com MercadonaAmazonSupercor o Lidl les que actualment presenten ofertes per a l’esmentat grup d’edat, principalment en perfils com a personal de supermercat i mossos de magatzem.

D’aquestes empreses, la que presenta un major nombre de vacants és la cadena valenciana de supermercats. Mercadona busca fins a 358 persones a qui ofereix sous des de 1425 euros. Ni es discrimina per edat ni es demana experiència prèvia i és possible optar per una jornada completa o per una de parcial. Per optar a una d’aquestes places es pot sol·licitar a través de la web de la cadena.