Polítiques actives d’ocupació

Treball activa 80 milions d’euros per a la formació de 30.000 aturats

  • Aturats sense subsidi, menors de 30 anys i afectats per erto tindran prioritat per accedir als cursos

Treball activa 80 milions d’euros per a la formació de 30.000 aturats

Simone Boccacio

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dijous la posada en marxa d’un programa de cursos de formació per a persones que estan a l’atur. L’objectiu és reciclar i augmentar les habilitats de 30.000 aturats i millorar així les seves oportunitats de reinserció al mercat laboral. A fi de reduir l’actual taxa del 10,2% d’atur que hi ha a Catalunya i que afecta unes 390.000 persones. Per finançar aquests cursos, el Departament de Treball destinarà un total de 80 milions d’euros i hi tindran prioritat d’accés col·lectius com els aturats sense subsidi, els menors de 30 anys i els afectats per erto, entre d’altres.

Notícies relacionades

El programa de 80 milions d’euros costejarà un total de 2.000 cursos de formació, que donaran dret a les persones participants, una vegada finalitzada i superada la formació, a sol·licitar el corresponent certificat professional. La inversió d’aquest any suposa un augment respecte als 60 milions d’euros destinats l’any anterior. I aquest any des del Departament han volgut donar un impuls especialment a aquelles disciplines més tecnològiques i amb una alta demanda de professionals per part de les empreses.

«Cada vegada hi ha més tecnologies disruptives i hem d’estar preparats. [...] Hem de potenciar el talent digital i tecnològic, i des de l’Administració hem de ser capaços d’oferir els cursos necessaris per fer-ho», ha afirmat el conseller. Com a novetat en la convocatòria d’aquest any, les persones interessades podran formar-se per preparar la prova ACTIC, que permet acreditar un determinat nivell de competències TIC davant qualsevol empresa o administració.

Temes:

Ocupació Atur