Vaga de tripulants

Ryanair operarà el 100% dels vols aquest divendres a Espanya com a serveis mínims

L’aerolínia preveu operar 438 trajectes i els sindicats adverteixen que està incomplint «de forma manifesta» el decret de serveis mínims

1
Es llegeix en minuts

Ryanair tenia programats per a aquest divendres un total de 438 vols operats per tripulació espanyola que han sigut notificats als treballadors com a serveis mínims, segons han assenyalat fonts sindicals.

A més, la companyia ha citat un 80% més de personal que un dia normal per fer guàrdies «imaginàries» (guàrdies que es realitzen dins de l’aeroport).

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat vaga per als tripulants de cabina de passatgers (TCP) per als dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol en les deu bases de l’aerolínia a Espanya –Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma de Mallorca–.

Des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han informat que la vaga afectarà 2.649 operacions i prop de 440.000 passatgers EN deu aeroports espanyols, de manera que ha fixat serveis mínims que en alguns casos poden arribar fins al 82% dels vols programats.

Notícies relacionades

No obstant, els sindicats han advertit Ryanair que està incomplint «de forma manifesta» el decret de serveis mínims emès pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la vaga de tres dies que va començar la passada mitjanit, ja que l’aerolínia vol operar el 100% dels vols programats.

En concret, aquest dijous van rebre la llista de vols que Ryanair considera protegits pel decret i en virtut del qual citarà els treballadors a complir amb els serveis mínims. Segons assenyalen els sindicats, després de debatre-ho amb els seus serveis jurídics, l’aerolínia preveu operar el 100% dels vols.

Temes:

Ryanair