Recuperació del turisme

Els preus dels vols es disparen per a aquest estiu

L’augment de la demanda i del preu dels combustibles són els motius principals d’aquest increment

Els preus dels vols es disparen per a aquest estiu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els viatgers que actualment planifiquen les seves vacances d’estiu s’han trobat amb un augment desmesurat dels preus dels vols. Aquelles persones que optin per reservar bitllets d’avió es trobaran molt probablement amb un increment del cost, causat pel creixement de la demanda i la pujada del preu dels combustibles.

De bracet amb el turisme

La relaxació de les restriccions pel coronavirus s’ha traduït, entre altres coses, en la recuperació del turisme. Per tant, l’augment de la demanda respecte als anys de pandèmia anteriors afecta directament les tarifes dels viatges amb avió.

Notícies relacionades

A més, la pujada del preu dels combustibles influeix en el transport de persones i mercaderies, i es veu també afectat el cost del transport aeri. L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) ja va anticipar aquest increment a finals de l’any passat, alertant que aquesta inflació es veuria reflectida en els preus dels vols.

Més quilòmetres, més euros

Tal com va informar la plataforma de viatges ‘low cost’ Kiwi a finals d’abril, les tarifes per als que es desplacen amb avió han augmentat un 21,2% respecte a principis d’any. Aquesta xifra es veu incrementada en el cas dels vols de més de 4.000 quilòmetres de recorregut, considerats de llarga distància, que han pujat el 16,6%. A nivell nacional, el percentatge es redueix fins al 6%, un impacte mínim, segons dades de la plataforma.