A Madrid

El Corte Inglés planeja obrir el seu primer hotel

L’ajuntament de la capital donarà llum verda aquesta setmana al projecte, que es realitzarà en dos edificis del barri de Salamanca

El Corte Inglés planeja obrir el seu primer hotel
1
Es llegeix en minuts

La comissió de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de Madrid aprovarà previsiblement de manera definitiva aquest dimecres el pla presentat per El Corte Inglés S.A. per reformar dos edificis al barri de Salamanca i convertir-los en un hotel d’aproximadament 111 habitacions, el primer hotel propi del grup de distribució.

Com han informat fonts de l’àrea, les parcel·les estan situades al carrer de Goya número 89 i al carrer del Conde de Peñalver número 3.

El pla busca agrupar aquestes dues parcel·les per poder implantar l’ús d’hostalatge de forma conjunta en les dues edificacions existents per aconseguir una millor ordenació del conjunt. «A més, també es valora la incidència que pot tenir la implantació d’aquest ús sobre l’àmbit», indiquen.

La parcel·la resultant disposarà d’una superfície construïda total de 9.126,30 metres quadrats, suma de les edificacions existents. Es tracta de parcel·les catalogades amb el nivell 3 de protecció, de grau parcial, de manera que afecta les façanes, portals i escales interiors, que són elements de restauració obligatòria.

Actualment, les edificacions compten amb locals comercials a la planta baixa i al primer pis, però no ocupen les plantes superiors. Només hi ha unes quantes vivendes arrendades, però els inquilins han acordat amb la propietat desallotjar-les voluntàriament.

Les edificacions afectades es destinaran exclusivament a l’ús terciari d’hostalatge, mentre que l’ús terciari comercial es mantindrà a la planta baixa i al primer pis.

La transformació, a més, suprimirà barreres i millorarà les condicions d’accessibilitat i de seguretat de tot l’edifici en cas d’incendi.

Pla especial d’hostalatge

Notícies relacionades

Les finques d’aquest pla especial se situen a l’interior del nivell 2 del Pla Especial d’Hostalatge (PEH), aprovat durant el mandat passat, el març de 2019.

La implantació de l’ús hoteler en aquests edificis compleix aquesta normativa, ja que el PEH estableix que en parcel·les amb edificacions d’ús residencial, amb nivell d’usos B o C (en aquest cas és C) i nivell de protecció 3 o sense catalogar, es pot implantar l’ús de serveis terciaris en la classe d’hostalatge.