¿Gasiu o home compromès?

Elon Musk, l’home més ric del món, no té casa pròpia: «Em quedo a les habitacions lliures dels meus amics»

Elon Musk, l’home més ric del món, no té casa pròpia: «Em quedo a les habitacions lliures dels meus amics»
2
Es llegeix en minuts

Resulta, si més no, sorprenent: l’home més ric del món, Elon Musk, confessa que ha venut totes les seves propietats i que viu de lloguer o, quan s’ha de desplaçar, «a casa d’amics».

El directiu de Tesla i SpaceX podria tenir qualsevol palauet o mansió situat a l’enclavament més bonic del país o països que triés, però l’any passat va decidir vendre les seves propietats. I el 9 de juny passat, va escriure a Twitter:

«Sí, he venut les meves cases, menys una a Bay Area [una zona de Califòrnia, als Estats Units] que poso de lloguer per a esdeveniments», va assegurar.

Ho feia en resposta a la pregunta d’un tuitaire, que l’inquiria sobre unes declaracions prèvies de Musk, en què assegurava que es volia centrar en Mart.

Posteriorment, el novembre passat, Musk va tuitejar que havia estat vivint «en una casa de 50.000 dòlars [una mica més de 46.000 euros] al sud de Texas els últims dos anys».

El 17 d’abril, en una entrevista amb el fundador de les xerrades TED Chris Anderson, Musk ha explicat per què. «Visc a casa d’amics [...]. Ni tan sols tinc una casa en aquest moment, literalment em quedo a casa d’amics», va assegurar diumenge passat durant l’entrevista. «Vaig rotant per les habitacions lliures d’amics».

Matalàs foradat

Musk, pare de set fills, té un patrimoni net estimat de 270.100 milions de dòlars (gairebé 250.000 milions d’euros), segons la revista ‘Forbes’. Però amb tot, Grimes, la mare de dos dels seus fills, va assegurar en una entrevista a ‘Vanity Fair’ que viuen en una «casa molt insegura de 40.000 dòlars [una mica menys de 37.000 euros]». Grimes va donar a entendre que Musk era una mica gasiu a l’explicar que tenia un matalàs amb un forat i ell no volia comprar-ne un de nou.

Notícies relacionades

Tanmateix, el desembre de 2021 ‘The Wall Street Journal’ va assegurar que Musk vivia en realitat en una mansió d’Austin propietat de Ken Howery.

Sigui com sigui, l’explicació de Musk per a la seva austeritat la va donar al respondre a una pregunta sobre la disparitat de riquesa als Estats Units, entre els nord-americans mitjans i els multimilionaris com ell. «Segur que seria molt problemàtic si jo gastés milers de milions de dòlars a l’any en consum personal, però no és el cas», va dir.

Temes:

Elon Musk