Subministraments

Trobada entre Aigües de Barcelona i els serveis socials per millorar l’atenció de persones vulnerables

La companyia pretén coordinar-se millor amb els ajuntaments metropolitans i ajudar així «qui més ho necessita»

Trobada entre Aigües de Barcelona i els serveis socials per millorar l’atenció de persones vulnerables
1
Es llegeix en minuts

Aigües de Barcelona vol ser més a prop de l’entorn i conèixer de primera mà els interessos i necessitats de les persones vulnerables. Per això, una de les tasques pendents és reforçar els vincles amb l’Administració pública. Així ho ha posat de manifest la companyia en el primer Fòrum de Diàleg Social amb els Serveis Socials, una trobada que aquesta societat mixta que conformen Agbar, La Caixa i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha organitzat precisament amb la intenció de «reforçar, a través del diàleg i les aliances, el paper d’agent actiu de la companyia».

D’acord amb un comunicat posterior, aquest tipus de trobades ja són habituals amb altres agents de la cadena, com són proveïdors, associacions de veïns i associacions de consumidors, però era la primera vegada que s’establia un espai per analitzar la situació en exclusiva amb entitats relacionades amb l’Administració pública. Així, la trobada ha comptat amb la participació dels serveis socials de fins a 18 ajuntaments metropolitans, entre els quals els de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona.

«L’objectiu és reforçar el diàleg, el treball en comú i la cocreació amb els serveis socials dels ajuntaments per enfortir l’atenció a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat», assenyala Aigües de Barcelona en el text. «A través del diàleg i l’escolta activa amb les administracions locals, que són la cara més visible en l’atenció diària a la ciutadania, i en concret de les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat, es pot millorar la qualitat de vida de la ciutadania», justifiquen.

Notícies relacionades

En aquesta línia, durant la jornada la companyia ha expressat que té la «ferma voluntat» de reforçar llaços, així com treballar en comú amb l’Administració. L’objectiu final, afirmen, és definir plans d’acció molt més eficients.

«Creiem en les aliances i el treball conjunt amb les administracions per contribuir a la millora de la qualitat de vida de totes les persones i col·lectius, sobretot dels que es troben en una situació de vulnerabilitat», ha apuntat el conseller delegat de la firma, Felipe Campos.

Temes:

Aigua