Al gener

El 2022 comença amb 51 morts a la feina, tres més que l’any passat

  • Els sinistres que causen baixa arriben als 39.245 a tot Espanya durant el mes de gener, el 6,7% menys que el mateix mes de l’any anterior

El 2022 comença amb 51 morts a la feina, tres més que l’any passat
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 51 persones van perdre la vida en accidents de treball durant el mes de gener del 2022, una arrencada d’any pitjor que l’anterior, quan es van registrar tres morts menys. D’aquests 51 morts a tot Espanya, cinc es van localitzar a Catalunya. La sinistralitat mortal no cessa ni afluixa i durant el 2021 va deixar un total de 705 víctimes a tot Espanya. El Ministeri de Treball ha actualitzat aquest divendres les seves dades i va registrar un total de 39.245 accidents que van causar baixa a tot Espanya durant el gener, el 6,7% menys que el mateix mes de l’any anterior. El sector amb una sinistralitat més gran és la construcció, gairebé cinc vegades per sobre de la mitjana del conjunt de l’economia.

Les dades de gener revelen un descens notable del nombre d’accidents que van causar baixa durant els desplaçaments dels treballadors, ja fos camí a la feina o des de la feina cap a casa. Aquests van ascendir fins a un total de 4.422 sinistres a tot Espanya, el 50,2% menys que en el mateix període de l’any anterior. En canvi, el nombre d’accidents durant estrictament la jornada laboral van registrar un lleuger repunt, concretament van arribar als 34.823 informes de baixa, el 4,9% més que el gener del 2021.

Temes:

Salut laboral