Guerra a Ucraïna

Inditex suspèn les seves activitats a Rússia

La companyia té 502 botigues al país, on deixa també d’operar a través del canal ‘online’

Inditex suspèn les seves activitats a Rússia

REUTERS / OLIVIER DOULIERY

1
Es llegeix en minuts

Inditex ha decidit suspendre la seva activitat tant en les 502 botigues que té a Rússia –de les quals 86 són Zara– com en el canal ‘online’. La companyia se suma a la decisió que han pres altres empreses en els últims dies, entre les quals hi ha la seva competència, Mango, que ha optat o bé per suspendre l’activitat en aquest país o per trencar vincles comercials.

A través d’un comunicat, la companyia assegura que «en les circumstàncies actuals no pot garantir la continuïtat de les operacions i de les condicions comercials en la Federació Russa i suspèn temporalment la seva activitat en les 502 botigues (86 de les quals són Zara) i en el canal ‘online’ del país.

Notícies relacionades

L’empresa presidida per Pablo Isla afirma que Rússia constitueix aproximadament el 8,5% del resultat operatiu global del grup. Totes les botigues operen en règim de lloguer, de manera que «la inversió no és rellevant des del punt de vista financer», destaca la nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La firma assegura que «continua tenint com a prioritat la seva plantilla de més de 9.000 persones, amb qui desenvoluparà a partir d’ara un pla especial de suport».