Mercats

La borsa es torna a enfonsar per la guerra a Ucraïna

L’Ibex baixa prop del 3%, igual que altres borses europees

La borsa es torna a enfonsar per la guerra a Ucraïna

David Castro

1
Es llegeix en minuts

Després de la caiguda d’ahir, no hi ha treva. Les caigudes protagonitzen la jornada d’aquest divendres, en el qual Rússia agreuja la seva invasió d’Ucraïna. L’Ibex 35, que havia començat amb una correcció mínima, registra una caiguda que s’acosta al 3% i el mateix passa a la resta de borses europees. L’Eurostoxx 50, que agrupa les companyies europees amb més capitalització, s’enfonsa més del 3,6%.

En el que va de sessió, només Cellnex i Solaria se salven de les pèrdues. La resta de valors taquen els plafons de vermell, encapçalats per Amadeus, IAG i Pharmamar. Aquesta evolució segueix pendent de com obri Wall Street perqupe, si baixa, podria pronunciar les caigudes a Europa.

Notícies relacionades

La jornada ha començat amb mals auguris com a conseqüència de les baixades generalitzades en els mercats asiàtics, amb unes correccions a la baixa a la Borsa de Tòquio del 2,23% i a la de Sydney del 0,57%, valors negatius que s’uneixen als de la Borsa de Xangai i la de Hong Kong.

Enmig d’aquest nerviosisme que incrementa la tendència de les vendes, podria sorgir la normalitat amb la publicació habitual de començaments de mes de l’informe d’ocupació al febrer als Estats Units.