Competència als bancs

El Corte Inglés posa a prova la Mastercard que substituirà la seva targeta

La targeta d’ECI permetrà el seu ús en altres comerços i fins i tot l’estranger

El Corte Inglés posa a prova la Mastercard que substituirà la seva targeta
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Corte Inglés ha posat en marxa una prova pilot entre la seva plantilla de la nova targeta Mastercard ECI que haurà de substituir la seva històrica targeta de pagament pròpia. La nova targeta, de la qual disposa actualment una part de la plantilla, permet l’ús habitual del mitjà de pagament d’El Corte Inglés, al qual se suma les característiques pròpies d’una targeta Mastercard. És possible treure diners de caixers (amb comissió) i pagar a les botigues d’ECI com fins ara. La nova targeta de pagament d’ECI competirà directament amb les ofertes amb els bancs, ja que no té costos d’emissió ni de manteniment, permet accedir a préstecs i ser compartida amb les persones que es vulgui autoritzar. Però també serà possible utilitzar-la en altres països. També vol ser un instrument fonamental per impulsar l’estratègia omnicanal del grup (vendes a internet). 

La presidenta d’El Corte Inglés, Marta Álvarez, va explicar en l’última presentació de resultats que la nova targeta incorporarà noves funcionalitats «que permetran la seva utilització, per a tota mena de productes i serveis, tant dins com fora dels establiments del grup». En concret, Álvarez va explicar a mitjans de l’any passat, en l’últim balanç de gestió, que suposarà també «la possibilitat d’utilitzar aquest mitjà de pagament no només a Espanya i Portugal, sinó també a la resta del món». Al tancament del seu últim exercici fiscal, El Corte Inglés comptava amb més d’11,6 milions d’usuaris de la seva targeta de compra. Aquests milions d’usuaris que tenen la tradicional targeta d’El Corte Inglés, i que sol ser utilitzada per ajornar pagaments, es convertiran en clients més ‘bancaritzats’. Els clients podran abonar les compres en els centres comercials del grup, però també comprar a qualsevol comerç, restaurant o centre d’oci. I amb una targeta gratuïta, en principi.

Prova tècnica

Notícies relacionades

Amb aquesta figura de targeta mixta (bancària i d’establiment), que es va regular el març del 2020, a més de les activitats tradicionals, els establiments poden desenvolupar servei de pagament o de diners electrònics. Una vegada que ja va rebre el vistiplau del Banc d’Espanya, l’actual prova pilot pretén posar en marxa al complet els serveis informàtics d’ECI i avaluar l’estratègia de substitució de mitjans en un complex sistema de ‘backoffice’ que no pot tenir errors de seguretat. El procés s’ha retardat, ja que estava prevista la implantació de la targeta la passada campanya nadalenca. 

L’acord amb ECI és rellevant per a Mastercard, que continua diversificant els seus ingressos en el marc d’una mediocre penetració en el mercat espanyol. L’acord amb El Corte Inglés pot obrir a Mastercard un mercat atractiu, un conjunt de clients del grup de distribució amb elevada activitat, una cosa cada vegada més apreciat en el sector financer.