Informe

L’FMI demana a Espanya un ús «transparent i eficient» dels fons europeus

El Fons Monetari elogia la reforma laboral però reclama fer més atractiu el contracte fix

kristalina-georgieva

kristalina-georgieva / BRENDAN SMIALOWSKI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Una de freda i una de calenta del Fons Monetari Internacional (FMI), tant per al Govern com per a l’oposició política del PP. Al seu informe preliminar sobre Espanya publicat aquest dimecres, l’FMI elogia l’agenda d’inversions i de reformes vinculades als fons europeus i, en particular, la reforma laboral que el Govern ha pactat amb els agents socials. No obstant, els directors de l’informe destaquen «la importància d’establir un marc per garantir un ús transparent i eficient dels fons d’inversió» vinculats al programa Next Generation UE.

Notícies relacionades

L’informe de l’FMI no qüestiona de forma explícita la gestió dels fons europeus que està practicant el Govern, però la seva observació dona ales a les crítiques del PP que qüestionen la falta de transparència en la seva aplicació.

Pel que fa a les reformes, no obstant, l’FMI elogia la reforma laboral aprovada recentment –dins dels compromisos vinculats a l’obtenció dels fons europeus– i remarca el seu objectiu d’«abordar les històriques deficiències (del mercat laboral espanyol), equilibrar una protecció més gran per als treballadors i preservar la flexibilitat de les empreses». Els redactors de l’informe sobre Espanya elogien, sobretot, l’acord social entorn de la reforma, però assenyalen una mancança en què, al seu judici, s’hauria d’avançar: «Fer que els contractes permanents siguin més atractius per a les empreses».