Classificació GetCash.com

Els multimilionaris espanyols se situen entre els més vells d’Europa

El president d’Audax Renovables, José Elias, és el milmilionari espanyol més jove, i el propietari de Técnicas Reunidas, Jose Llado Fernandez-Urrutia (88 anys), el més més gran

zentauroepp42111324 economia   jose elias  de audax energia181113195232

zentauroepp42111324 economia jose elias de audax energia181113195232 / JORDI PUJOLAR

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els multimilionaris espanyols se situen entre els més vells d’Europa, amb una mitjana d’edat de 69,8 anys, segons l’anàlisi feta per GetCash.com a partir de la llista ‘Forbes’ per calcular quin país entre els 27 estats de la Unió Europea i el Regne Unit, de mitjana, té els multimilionaris més joves. El rànquing el lidera Islàndia, amb una mitjana d’edat per als seus rics patris de 48,5 anys; mentre que Mònaco, conegut refugi de milmilionaris, es troba en l’última posició, amb una mitjana de 79,6 anys.

Espanya es troba al lloc 25 del rànquing. El milmilionari més jove del país és José Elias (44 anys), el president del grup energètic espanyol Audax Renovables, i també principal avalador de Joan Laporta en la seva intenció de presidir el Futbol Club Barcelona fa un any. Mentre que en el costat contrari, el ric més més gran de la llista Forbes a Espanya és Jose Llado Fernandez-Urrutia (88 anys), president fundador i accionista principal de Técnicas Reunidas, multinacional espanyola especialitzada en enginyeria i construcció d’infraestructures per al sector del petroli i del gas. 

En segona posició del rànquing de països amb els milmilionaris més joves de mitjana es troba Dinamarca, amb una mitjana de 49,4 anys. El millor exemple és Anna Kasprza que amb 32 anys és la multimilionària més ‘principiant’ del país. Juntament amb el seu germà André i la seva mare Hanni, Kasprza és propietària d’ECCO, un fabricant de calçat danès amb una facturació de 1.460 milions de dòlars, segons Forbes. A més, Kasprza és genet de doma, i va arribar a competir en els Jocs Olímpics del 2016 a Rio de Janeiro, en què va quedar al lloc 14.

La segueix Noruega, amb una mitjana d’edat de milionaris de 52,3 anys. Les hereves del hòlding Ferd As, propietari d’empreses industrials i financeres, Alexandra (25 anys) i Katharina Andresen (27 anys) són les més noves en la llista de rics de país i la segona i tercera milionària més joves del món.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’últim lloc és per a Mònaco, on viuen David i Ezra Nahmad amb 73 i 75 anys, respectivament. Aquests dos germans, reconeguts marxants d’art modern se situen en la posició 2.035 i 1.580 de la coneguda llista ‘Forbes’, amb una fortuna estimada en 1.500 milions de dòlars i 2.000 milions de dòlars.

En termes generals, el multimilionaris més jove del món és Kevin David Lehmann (19 anys), amb una fortuna estimada en 2.900 milions de dòlars, segons Forbes, té el 50% de la cadena de farmàcies líder a Alemanya, el grup dm (‘drogerie markt’), que genera més de 12.000 milions de dòlars anuals. ¿El més vell? El conegut Bernard Ecclestone (91 anys), el ‘cap’ de la Fórmula 1 que va fer d’aquestes carreres «un fenomen global» durant quatre dècades. Va renunciar al timó el gener del 2017, quan Liberty Media va comprar la Fórmula 1 per 4.400 milions de dòlars.

Temes:

Forbes