Energies renovables

Iberdrola aconsegueix la certificació de la seva primera hidrogenera a Barcelona

La instal·lació de combustible verd, ubicada a la Zona Franca de la capital catalana, funciona des de gener passat

Iberdrola aconsegueix la certificació de la seva primera hidrogenera a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Serveis de Control i Inspecció (SCI) ha atorgat el certificat de compliment de la norma ISO-19880-1:2020 a la planta d’hidrogen verd d’Iberdrola a la Zona Franca de Barcelona, la primera a Espanya en aconseguir aquesta certificació.

Notícies relacionades

En un comunicat aquest dilluns, l’empresa ha explicat que aquesta norma és de compliment obligat i estableix les condicions mínimes de seguretat que han de complir aquestes instal·lacions. La planta de producció d’hidrogen es va posar en marxa al gener i es va fer la primera recàrrega d’un autobús de pila d’hidrogen de la flota adquirida per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Aquesta hidrogenera, propietat d’Iberdrola, és la primera instal·lació comercial de producció i dispensació d’hidrogen renovable a Espanya, i s’inclou dins de l’estratègia de l’‘Hidrogen Verd d’Iberdrola’, que comprèn altres projectes. El director del projecte d’Iberdrola, Pedro Mª Aranguren, ha explicat que «l’hidrogen verd és el complement perfecte a l’electrificació per a la descarbonització global de l’economia».