Més capacitat productiva

Esteve compra una planta d’Uquifa a Lliçà de Vall

La fàbrica està especialitzada en principis actius farmacèutics i intermedis avançats per a l’exportació

Esteve compra una planta d’Uquifa a Lliçà de Vall
1
Es llegeix en minuts

Esteve ha decidit elevar la seva capacitat de producció a Espanya amb la compra d’una planta de la firma Uquifa, especialitzada en la producció de principis actius. La nova planta, situada a Lliçà de Vall, compta amb una superfície de més de 21.000 metres quadrats i una plantilla de 89 persones. La compra d’aquestes instal·lacions incrementarà la seva capacitat de fabricació de principis actius i ampliarà la cartera de productes i la capacitat d’exportació. La instal·lació té una capacitat de 160 metres cúbics de volum de producció anuals (fet que suposa incrementar la capacitat de producció total d’Esteve un 18%).

En l’actualitat, Uquifa fabrica principis actius farmacèutics i intermedis avançats que s’exporten a Europa, els Estats Units, l’Amèrica Llatina i Àsia. Aquestes instal·lacions compleixen, per tant, les exigències de l’AEMPS (Agència Espanyola del Medicament) i d’altres autoritats reguladores internacionals com la FDA coreana i la

PMDA japonesa.

Notícies relacionades

Staffan Schüberg, conseller delegat d’Esteve, considera que l’operació és compatible amb l’objectiu d’Esteve de potenciar la internacionalització de la companyia, «amb l’oportunitat d’ampliar els serveis al mercat d’especialitats farmacèutiques global».

Saurabh Gurnurkar, director executiu d’Uquifa Sciences, va ressaltar que l’operació assegura les instal·lacions amb un «propietari compromès i amb capacitat per desenvolupar el seu potencial al màxim». Amb la venda, Uquifa pretén adaptar la seva estructura sense un excés de sobrecapacitat. Uquifa proveeix des de les seves seus d’Espanya, Mèxic i Hongria de principis actius i genèrics, amb els seus mercats principals als Estats Units, la Unió Europea i el Japó.