Frau fiscal

La hisenda catalana va aflorar 338 milions l’any passat, el 55% més

Giró es mostra satisfet amb els recursos obtinguts que seran per «fer noves polítiques públiques»

El conseller de economia Jaume Giró

El conseller de economia Jaume Giró / ACN

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va fer aflorar el 2021 un total de 338,5 milions d’euros procedents del frau fiscal, una xifra que suposa un 55% més que l’any anterior, en el qual en van aflorar 219. Ho ha anunciat el conseller d’Economia, Jaume Giró, aquest dimecres durant la sessió de control al Govern en el Parlament, en resposta a una pregunta de la diputada de JxCat Elsa Artadi.

En la seva intervenció, Giró ha afirmat que el frau fiscal és un delicte «vergonyós» que «perjudica milers de persones», per la qual cosa ha dit que no pot estar «satisfet» d’aquestes xifres com a conseller i ciutadà. Tot i així, Giró ha indicat que és «una bona notícia» que l’ATC hagi fet aflorar aquesta quantitat, que anirà destinada «a fer noves polítiques públiques».

Notícies relacionades

Segons ha dit, prenent com a referència les xifres del 2021, l’ATC retorna a l’erari públic 4 euros per cada euro del seu pressupost, que és de 85 milions d’euros anuals. A més, ha anunciat que el mes de setembre es convocaran places per a 120 nous gestors tributaris i a l’octubre 20 més per a inspectors.

D’altra banda, en la sessió de control, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha expressat la seva voluntat d’impulsar un «gran hub digital i audiovisual» a la zona del Besòs (Barcelona), a fi que sigui una «referència» al sud d’Europa.