Creixement

El BBVA crearà 200 llocs de treball en 2 centres tecnològics a Bilbao

L’entitat impulsarà la digitalització, el foment del talent i el desenvolupament de la cultura

El BBVA crearà 200 llocs de treball en 2 centres tecnològics a Bilbao
3
Es llegeix en minuts

El BBVA i la Diputació Foral de Biscaia han firmat aquest dilluns un protocol pel qual el banc crearà 200 llocs de treball en dos anys amb la posada en marxa de dos centres tecnològics a Bilbao, un de l’empresa BBVA Next Technologies, que s’ubicarà a la Torre Bizkia, i l’altre, de BBVA IT, que serà al carrer Henao de la capital biscaïna.

El diputat general de Biscaia, Unai Rementeria, i el president del BBVA, Carlos Torres Vila, han sigut els encarregats de firmar aquest dilluns aquest protocol al Palau Foral a Bilbao. Segons han informat en un comunicat, en virtut d’aquest protocol, el banc «s’implica en l’ecosistema d’emprenedoria de la Diputació Foral de Biscaia».

L’entitat crearà 200 llocs de treball en dos anys, amb la posada en marxa de dos centres tecnològics a Bilbao, i impulsarà la digitalització, el foment del talent i el desenvolupament de la cultura com a «palanques de transformació econòmica i social» de Biscaia.

Amb aquest acord publicoprivat, segons han apuntat, el BBVA «fa un pas més en la seva ferma aposta pel País Basc i, en concret per Biscaia i la ciutat de Bilbao, a través de la creació d’aquests dos nous centres de desenvolupament tecnològic a la ciutat.

Segons han remarcat, d’aquesta forma l’entitat contribuirà a la creació d’ocupació d’«alt perfil tècnic». Els centres, que ja han iniciat les contractacions, comptaran amb professionals especialitzats en les tecnologies més avançades, com enginyers informàtics, enginyers de telecomunicacions, enginyers industrials o matemàtics, entre d’altres. L’objectiu del banc és arribar a la xifra de 200 llocs de treball en dos anys.

Al comunicat, han indicat que la tecnologia i les dades són «dues palanques essencials» dins de l’estratègia del BBVA que li permeten complir els objectius d’«ajudar tots els clients a millorar la seva salut financera i transitar a una economia descarbonitzada a través del desenvolupament de serveis personalitzats i recomanacions proactives». Aquests dos centres aportaran «un nou talent i acceleraran l’adopció de les últimes tecnologies, essencials en la transformació de tot el grup».

En concret, està previst que sigui durant el primer trimestre del 2022 quan el BBVA situarà a Bilbao dos centres de les seves empreses tecnològiques més importants. D’una banda, BBVA Next Technologies, que s’ubicarà al centre d’emprenedoria i innovació BAT, B Accelerator Tower, situat a la Torre Bizkaia, i, d’altra banda, BBVA IT, que se situarà també al centre de la ciutat, concretament al carrer Henao. Les dues empreses han iniciat ja les contractacions de professionals per a aquests centres de la capital biscaïna.

Els dos centres tecnològics del BBVA, amb els quals el banc desenvolupa solucions d’arquitectura avançada, comptaran ben aviat amb importants seus a Bilbao, «una ciutat que, com el BBVA, ha sabut transformar-se fins a convertir-se en un punt d’atracció de talent, innovació i a l’avantguarda de la tecnologia», ha assegurat, per la seva banda, el president del BBVA, Carlos Torres Vila.

Notícies relacionades

«Estem orgullosos de poder ubicar a Bilbao aquest projecte tecnològic, que ens permetrà continuar impulsant els desafiaments que tenim per davant. Vull agrair a la Diputació Foral de Biscaia el seu recolzament a aquesta iniciativa, que, sens dubte, contribuirà a convertir Bilbao en una ciutat tecnològica de referència», ha afegit el president del BBVA.

BBVA Next Technologies és una empresa especialitzada en enginyeria de ‘software’, creada per accelerar la transformació tecnològica del BBVA i altres empreses líders a Espanya. La companyia compta amb prop de 900 experts que presten serveis d’estratègia i desenvolupament de solucions: ‘cloud’, dades i seguretat. Per la seva banda, BBVA IT també és una empresa del Grupo BBVA, que desenvolupa, manté i evoluciona serveis crítics per al banc, com la fàbrica digital, i ofereix recolzament a les diferents àrees de negoci, Serveis Centrals i ‘data’. Està integrada per més de 750 empleats, majoritàriament desenvolupadors de ‘software’ i experts en ‘big data’.

Temes:

BBVA Bancs