Perdut durant les retallades

40.000 funcionaris de la Generalitat recuperen un plus de fins a 860 euros a l’any

  • L’Administració catalana pagarà en la futura nòmina de desembre l’antic complement de productivitat, retirat el 2012 durant l’època de retallades

40.000 funcionaris de la Generalitat recuperen un plus de fins a 860 euros a l’any
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Uns 40.000 empleats públics dels departaments administratius de la Generalitat de Catalunya cobraran en la nòmina del pròxim mes de desembre un plus d’entre 426,4 i 862,2 euros, l’antigament conegut com a complement de productivitat. Així ho han acordat la conselleria de Presidència i els sindicats més representatius de la funció pública catalana després de diversos mesos de negociacions. Els funcionaris i el personal laboral recuperen així un dret retirat el 2012, quan sota la presidència d’Artur Mas se’ls va retallar aquest plus, juntament amb dues pagues extres. No se’n beneficiaran ni el personal docent, ni els sanitaris, entre altres col·lectius de la funció pública amb règims propis de remuneració. El Govern destinarà una partida de 25,6 milions d’euros per costejar aquest pagament, que serà únic i que les centrals hauran de tornar a negociar a partir de l’exercici següent.

Notícies relacionades

L’administració catalana culmina així la recuperació de drets retirats al seu personal administratiu durant l’etapa d’austeritat i dona compliment a l’acord al qual es va arribar amb CCOO i UGT el 2018, quan les centrals van amenaçar amb una vaga general de tot el sector públic. Els 40.000 treballadors potencialment beneficiats cobraran al desembre l’esmentat complement en funció del seu acompliment professional. Per quantificar-lo, cada empleat haurà de complir una sèrie d’objectius en les diferents competències i els criteris finals dels quals seran detallats en les pròximes setmanes entre la Generalitat i els sindicats.

Sí que han tancat aquest dilluns que el 40% de l’avaluació la farà el mateix treballador i el 60% restant el seu superior jeràrquic, sobre una puntuació final de 20 punts. Si l’empleat públic treu menys d’un 9 sobre 20 no cobrarà res, si treu més d’un 9 sobre 20 cobrarà la part proporcional a la nota i si treu més d’un 18 sobre 20 cobrarà el complement sencer. Aquest serà d’entre 426,4 i 862,2 euros, segons el salari i la categoria.