L’avenç del virus

Les baixes laborals per covid es tripliquen en tres setmanes a Catalunya

  • L’explosió de contagis per la variant òmicron fa que en 21 dies, les absències laborals passin de 27.249 a 79.484

Les baixes laborals per covid es tripliquen en tres setmanes a Catalunya

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les baixes laborables relacionades amb la covid s’han triplicat en tres setmanes a Catalunya, passant de les 27.249 la segona setmana desembre a les 79.484 al terme del 2021.

La variant òmicron ha disparat fins a xifres rècord els contagis per coronavirus, que aquest desembre passat s’han duplicat cada setmana fins a l’actual xifra de 123.927 positius els últims set dies.

Amb aquesta explosió del virus, les baixes també han experimentat un creixement important: 27.249 la setmana del 9 al 16 de desembre; 45.117, la del 17 al 23 i 79.484, entre el 24 i el 30 de desembre, segons dades que ha avançat TV-3 i han confirmat a Efe fonts del Departament de Salut.

Poden demanar la baixa laboral els positius, siguin simptomàtics o asimptomàtics, i els contactes estrets que no estan vacunats, ja que són aquests els supòsits en els quals una persona està obligada a fer una quarantena que, recentment, s’ha reduït de 10 a 7 dies (si no hi ha símptomes).

Notícies relacionades

Catalunya volia ampliar la quarantena als contactes estrets vacunats, però finalment, per no generar confusió, va fer marxa enrere a fi d’alinear-se amb el criteri del Ministeri de Sanitat, que obliga només els no vacunats a confinar-se.

Des del passat 27 de desembre, les persones que tinguin un resultat positiu amb un test d’automostra de farmàcia no han de repetir la prova als CAP –per no saturar-los més– i poden tramitar la baixa laboral de manera telemàtica.