Empreses

El nou amo de la Sirena inverteix 15 milions extra a cancel·lar els seus deutes

El grup de José Elías pretén reforçar la situació financera de l’empresa i expandir-se

El nou amo de la Sirena inverteix 15 milions extra a cancel·lar els seus deutes
1
Es llegeix en minuts

José Elías ha posat oficialment en marxa l’estratègia per reflotar La Sirena. Excelsior Time, el hòlding que concentra totes les companyies de l’empresari, ha injectat 15 milions d’euros al capital de l’empresa de congelats. Es tracta de la primera operació financera que tanca el grup des que va adquirir la cadena l’estiu passat.

L’objectiu és, segons recull Europa Press, «millorar l’estructura financera de la companyia i cancel·lar-ne el deute, a més de recolzar el pla d’expansió previst per als pròxims anys». D’acord amb el fons propietari de La Sirena, això reforça, a més, el compromís amb la cadena i servirà per consolidar els projectes que contempla el pla estratègic de la companyia.

Aquests se centren, sobretot, en l’expansió multicanal a nous territoris, la innovació i l’adaptació dels seus productes a les noves necessitats del consumidor.

«Aquesta operació aportarà una posició més sòlida a la companyia i permetrà avançar en els diferents plans de creixement en què es va treballant amb una situació financera envejable», explica l’amo del grup, José Elías.

¿Qui és José Elías?

Notícies relacionades

Aquest empresari de Badalona (Barcelona) és conegut per ser el fundador d’Audax Renovables, una companyia que es dedica a la producció d’electricitat a partir de fonts renovables i que l’ha portat a aconseguir un patrimoni que Forbes situa a prop dels mil milions d’euros. Elías és propietari d’altres empreses de sectors diversos i també un dels avaladors que va ajudar Joan Laporta a assumir la presidència del Barça.

La compra de La Sirena es va entendre com a part de l’estratègia de l’empresari per posar un peu també al sector de l’alimentació. La cadena va tancar el seu últim exercici fiscal amb uns beneficis abans d’impostos i amortitzacions de 15,6 milions d’euros i amb les vendes creixent un 19%, fins als 194 milions d’euros. La companyia té 271 botigues repartides per tot Espanya i una plantilla de 1.200 treballadors.