Indicadors

El deute públic va marcar un nou rècord en el tercer trimestre

El passiu total va augmentar fins a 1,43 bilions, però el pes sobre el PIB va baixar fins al 122,1%

El deute públic va marcar un nou rècord en el tercer trimestre
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les conseqüències de la pandèmia s’han deixat notar en els comptes públics. El deute de les administracions va arribar en el tercer trimestre a un nou rècord, a l’arribar als 1,43 bilions d’euros, si bé el seu pes sobre el conjunt de l’economia es va moderar respecte al trimestre anterior, al passar del 125,3% al 122,1%. La taxa de creixement del saldo de deute va ser del 9,5% en termes interanuals.

Segons les dades de deute trimestral publicades pel Banc d’Espanya, el deute del conjunt de les administracions públiques va superar en 7.537 milions el rècord del segon trimestre (1,416 bilions) i en 124.024 milions la dada del tercer trimestre del 2020.

No obstant, la ràtio d’endeutament respecte a l’economia va continuar la tendència de moderació per segon trimestre consecutiu al tancar en el 122,1% del PIB, set dècimes per sota del tancament de juny i més de tres punts per sota del rècord del primer trimestre. 

Notícies relacionades

El saldo de l’Administració central es va elevar a 1,28 bilions d’euros al final de setembre, cosa que representa el 109,3% del PIB. El creixement, en termes interanuals, va ser del 8,8%. Per la seva part, el saldo de deute de la Seguretat Social es va situar en 92.000 milions, amb un creixement interanual del 22,7%.

El deute de les comunitats autònomes va créixer fins als 312.000 milions d’euros al setembre, un 26,6% del PIB, amb un augment interanual del 3,4%, mentre que el passiu de les corporacions locals es va situar en 22.000 milions en el tercer trimestre, cosa que representa un 1,9% del PIB i suposa un 5,9% menys que el saldo registrat un any abans.

Temes:

Deute públic