93.000 empleats beneficiats

Mercadona elevarà els salaris dels treballadors un 5% el 2022

  • Per adaptar-lo a la inflació i que la plantilla no perdi poder adquisitiu

1
Es llegeix en minuts

Mercadona apujarà el sou a la plantilla a partir de l’1 de gener de l’any vinent per adaptar-lo a la inflació, és a dir, a fi d’aplicar la pujada de l’IPC al tancament d’aquest exercici, que es preveu se situï en l’entorn del 5%, de manera que els seus empleats no perdin poder adquisitiu.

«Mercadona, com fa i ha fet sempre, incrementarà el sou dels seus treballadors d’acord amb l’IPC acumulat al tancament de l’any. Per tant, una vegada el sàpiguem, procedirem a aplicar-lo perquè les nostres treballadores i treballadors no perdin poder adquisitiu», han assegurat a aquest diari des de la companyia de supermercats, que dona feina a un total de 93.300 treballadors a Espanya.

Notícies relacionades

Des de la firma presidida per Juan Roig han remarcat que és la seva responsabilitat com a «empresa socialment responsable» continuar aplicant iniciatives per satisfer les persones que formen la seva plantilla. La companyia ha precisat que a data d’avui no pot assegurar que l’increment de l’IPC sigui del 5% al tancament de l’any.

No obstant, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,4% al novembre en relació amb el mes anterior i va situar la seva taxa interanual en el 5,6%, dues dècimes més que a l’octubre i el seu nivell més alt en 29 anys, degut a l’encariment dels aliments i, en menor mesura, de les gasolines. Amb la dada de novembre, el més elevat des del setembre del 1992, l’IPC interanual encadena la seva onzena taxa positiva consecutiva, tal com recorda Europa Press.

Temes:

Mercadona IPC