A Montgat

Un edèn a prop de Barcelona: així és Paradís del Mar

Vivendes molt a prop de la platja, amb il·luminació i vistes increïbles, a més dels últims criteris de sostenibilitat en edificacions

El municipi està en plena transformació urbanística per abandonar el seu passat industrial i potenciar el seu caràcter residencial i turístic

Paradís de la Mar formarà part de la transformació urbanística de Montgat

Paradís de la Mar formarà part de la transformació urbanística de Montgat / Cedida

3
Es llegeix en minuts

Montgat és un municipi en plena transformació. La platja i els atractius d’un municipi costaner mediterrani, a més dels 15 minuts de trajecte que el separen de Barcelona, el converteixen en una aposta atractiva per viure lluny del caos i l’estrès de la ciutat, però prou a prop com per desplaçar-s’hi sense problemes. Un dels objectius de l’ajuntament del municipi és deixar enrere el seu passat industrial, que durant alguns anys la va convertir en una dels nuclis urbans més contaminants, i emprendre una transformació urbanística que cohesioni el municipi i el seu frontal marítim.

Una de les mostres d’aquesta transformació és Paradís del Mar, un projecte que canviarà el que actualment forma part de la zona industrial de Montgat, molt pròxima a la platja, en una zona residencial i turística. Concretament, l’actuació suposarà la construcció de 122 vivendes i una inversió sobre el terreny que contribuirà en el procés de transformació d’aquesta zona de Montgat. El carrer d’Arnó Jager s’eixamplarà, s’ha fet una nova rotonda per distribuir el trànsit i al carrer Ramón i Cajal es farà un parc públic que s’integrarà al projecte d’una zona per als vianants. 

Jordi Torrent & Cia

Jordi Torrent & CiaUn dels papers fonamentals del projecte serà la intervenció de Jordi Torrent, artista i jutge de pau del municipi, que juntament amb el seu equip portarà a terme una actuació en alguns edificis de l’entorn de Paradís del Mar.

En primer lloc, es farà un estudi de colorimetria per analitzar quins colors s’adapten més al barri pel seu entorn, ubicació i proximitat al mar; també se sanejaran les façanes per arreglar esquerdes i defectes, per finalment pintar-les amb colors plans de materials siliconats, que tenint en compte l’alt nivell de salnitre del mar i la humitat de la zona, resistiran millor.

Un edèn sostenible a Montgat

Un edèn sostenible a MontgatParadís del Mar és un edèn des d’on es pot fer de dia amb unes delicioses vistes al mar. La promoció residencial està situada molt a prop de les platges de Montgat. Les vivendes tenen balcons espaiosos i l’interior està il·luminat amb molta llum natural. És igual el racó del pis on se sigui, no fa falta encendre el llum durant el dia. Les vivendes tenen entre 1 i 4 dormitoris i les plantes superiors disposen d’àtics amb grans terrasses per poder disfrutar de les vistes que ofereixen la costa del Maresme i Barcelona. El complex també compta amb piscina, solàrium, terrasses comunitàries i amplis jardins amb un parc infantil.

Paradís del Mar s’ha construït amb criteris de sostenibilitat i eficiència. En les pròximes dècades, el món canviarà. La mobilitat elèctrica i els mitjans de transport no contaminants seran els protagonistes de la circulació en els municipis, les energies renovables substituiran les fòssils i el reciclatge serà la manera de gestionar els residus. Les vivendes s’han d’adaptar a aquests canvis i Paradís del Mar compta amb molts avenços:

  • Grans zones verdes

  • Aerotèrmia i sòls radiants

  • Pàrquing amb carregadors per a cotxes elèctrics

  • Reciclatge d’aigües

  • Reciclatge d’escombraries

  • Pàrquing per a bicicletes

Un poble amb vida i serveis 

Un poble amb vida i serveisViure a Montgat és una oportunitat única. Al poble hi ha vida durant tot l’any. Un exemple són les seves múltiples festes i fires tradicionals. El poble compta amb festes majors per Sant Jordi i Sant Joan. Al juliol, i coincidint amb la festivitat de la verge del Carmen, se celebra la Festa de Cara al Mar, una processó en què les confraries de pescadors porten la imatge de la verge per mar i fins a l’església de Sant Joan.

El 10 de setembre es commemora el desembarcament de l’Aliança de la Haia el 1705. Aquella nit es recrea l’efemèride amb una actuació a la platja de les barques i se celebra un concert com a final de festa. A aquesta celebració l’acompanya, també, una fira d’època a la platja de les Moreres.

Més enllà de les festes, Montgat també compta amb una àmplia oferta gastronòmica i comercial, a més de serveis educatius i sanitaris. Tot això es complementa, gràcies a la seva proximitat, amb els serveis que ofereixen Barcelona o Badalona.

Temes:

Platges