Banca

La filial britànica del Banc Sabadell tancarà 70 oficines el 2022

La mesura respon a l’increment de l’ús de la banca digital, però no comporta acomiadaments

zentauroepp43100210 tsb  sabadell180502195058

zentauroepp43100210 tsb sabadell180502195058 / NEIL HALL

1
Es llegeix en minuts

Nou replegament del Banc Sabadell al Regne Unit. L’entitat ha anunciat aquest dimarts que TSB, la seva filial britànica, tancarà 70 oficines el 2022. Es tracta de la segona tisorada en poc més d’un any que executa el banc, que va anunciar el tancament de gairebé 165 sucursals al país el setembre de l’any passat. Així, la seva xarxa al Regne Unit serà ara de 220 oficines, menys de la meitat que la de llavors, però encara la setena més àmplia del país.

Si bé els tancaments anunciats l’any passat implicaven retallar 900 llocs de treball, en aquest cas la mesura no comporta acomiadaments. En un comunicat, el grup ha explicat que les 150 persones afectades per la decisió seran ressituades per exercir altres rols dins de TSB.

El banc ha justificat la retallada atribuint-la a l’augment de l’ús dels serveis de banca digital per part dels seus clients. El Sabadell ha detallat que en els últims anys ha observat una disminució «significativa» en l’ús de la seva xarxa de sucursals, amb una caiguda progressiva en el nombre de transaccions que es fan de manera física, una tendència que detecta des del gener del 2019.

Banca ‘online’

Notícies relacionades

D’acord amb el banc, més del 90% de les transaccions ja es fan per internet, i el 90% de les assessories per contractar un crèdit hipotecari es gestionen a través de videoconferències. En el cas concret de les oficines que tancaran, TSB afirma que les transaccions estan gairebé un terç per sota de la mitjana que la seva xarxa manté al país.

Però, més enllà d’això, l’entitat ha emmarcat el tancament d’aquestes oficines dins de la seva estratègia plantejada fa dos anys i que ja incloïa apostar per serveis digitals per satisfer les necessitats futures dels clients; una transformació digital, expliquen, que la pandèmia de Covid-19 «ha accelerat». De fet, l’entitat també contempla la transformació de 140 sucursals abans que acabi l’any a fi d’oferir una «millor experiència» als clients i treballadors del banc.