Plataforma de repartiment

Deliveroo confirma que deixarà d’operar a Espanya el 29 de novembre

  • La companyia de les motxilles blau cel va anunciar a l’estiu que iniciava els tràmits per cessar la seva activitat a Espanya a causa de l’aprovació de la ‘llei rider’

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Deliveroo deixarà d’operar a Espanya el 29 de novembre. Així ho ha fet oficial la companyia en un comunicat aquest dijous, en el qual ve a posar data al final ja anunciat el 30 de juliol, quan va iniciar els tràmits per liquidar la seva plantilla i cessar les seves operacions. La companyia de les motxilles blau cel plega veles i concentra els seus recursos fora d’Espanya, després de l’aprovació de la nova ‘llei rider’ i la creixent competència amb la resta de firmes, com Glovo i UberEats.

Deliveroo ha fet números i ha vist que no li surten els comptes si augmentava l’aposta per competir en un sector a l’alça i al seu torn complia la normativa laboral. Diverses sentències judicials (Tribunal Suprem inclòs) i actuacions de la Inspecció de Treball a les principals ciutats d’Espanya han anat arrossegant Deliveroo a complir la normativa laboral i deixar d’ocupar falsos autònoms. Això implica un augment dels costos de la seva operativa.