A Catalunya

Els ero segueixen a l’alça: 10.674 acomiadats fins a l’octubre, la pitjor dada des del 2012

  • L’onada d’expedients es modera en el segon tram de l’any, tot i que no suavitza l’alta destrucció d’ocupació dels primers mesos del 2021

Els ero segueixen a l’alça: 10.674 acomiadats fins a l’octubre, la pitjor dada des del 2012

Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’onada d’expedients de regulació d’ocupació (ero) continua sumant acomiadaments a Catalunya, tot i que la seva intensitat s’ha moderat en aquesta segona part de l’any. Segons les últimes dades actualitzades aquest dilluns pel Departament de Treball, a l’octubre es van registrar un total de 246 afectats per acomiadaments col·lectius. Una xifra discreta, comparada amb la de l’octubre de l’any passat o amb els primers mesos de l’any. L’actual baixa intensitat no resta magnitud a l’estadística acumulada des de començament d’any: 10.674 persones han sigut cessades durant els 10 primers mesos del 2021; la pitjor dada des del 2012.

Pocs expedients han transcendit públicament aquest octubre passat. Un ha sigut el de Mopavid, la fàbrica badalonina que va tancar el mes passat i va acomiadar els seus 63 treballadors. La indústria és un dels sectors més afectats en el balanç d’aquest any. Malgrat que sobre el total d’ocupats, el seu pes representa prop del 20%; la meitat dels acomiadats en ero durant el 2021 treballaven a la indústria. L’altra variable és la territorial i allà l’accent és netament centralista. La destrucció d’ocupació via expedient es concentra eminentment a la província de Barcelona, on s’ubiquen el 94% dels afectats.