Alta tensió

Etric: el sol és el protagonista

  • L’edició 2021de la Morocco Solar Challenge ha tornat a posar de manifest que l’energia solar pot jugar un paper interessant en l’electrificació.

Etric: el sol és el protagonista

EP

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No són ‘Aquellos chalados con sus locos cacharros’, la pel·lícula que va sorprendre a les pantalles de cine l’any 1965, però segurament en aquella època els haurien qualificat així. Estem parlant dels participants en la Morocco Solar Challenge 2021, una competició reservada exclusivament a vehicles propulsats per energia solar que s’acaba de celebrar entre Agadir i Merzouga (Marroc).

Notícies relacionades

La prova ha ocupat l’espai que va obligar a cancel·lar l’edició d’aquest any de la World Solar Challenge (que se celebra cada dos anys a Austràlia i que s’ha dut a terme de manera virtual). Després de cobrir més de 2.500 quilòmetres amb el sol com a única font d’energia en cinc etapes, l’equip vencedor ha sigut el que formaven els holandesos del Solar Team Twente amb el cotxe Red Horizon, trigant 39 hores 17 minuts i 46 segons a cobrir la distància. El segon lloc l’ha guanyat l’Agoria Solar Team, de Bèlgica, i el tercer ha sigut per al també equip holandès Vattenfall Solar Team. A la prova hi van participar equips dels Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Estònia, Suècia i el Marroc.

L’equip guanyador va marcar la seva velocitat màxima en 62,74 km/h, mentre que el vehicle més ràpid de tots els participants va ser el també holandès Green Spirit de Gröningen, que va acreditar una velocitat màxima de 68,69 km/h.

Temes:

Etric