Energia

Red Eléctrica: «No hi ha cap indici que hi pugui haver apagades»

El gestor assegura que el sistema espanyol compta amb un «elevat nivell de cobertura» i capacitat de generació

1
Es llegeix en minuts

Red Eléctrica d’Espanya (REE) assegura que no existeix «cap indici objectiu» que faci pensar que pugui produir-se una apagada elèctrica a Europa, inclosa Espanya, després que alguns països europeus hagin advertit en les últimes setmanes sobre possibles problemes de subministrament elèctric. Aquesta possibilitat va ser descartada també per la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Segons ha afirmat REE, el sistema elèctric peninsular espanyol compta amb un «elevat nivell de cobertura» i la seva capacitat de generació –amb més de 107 GW de potència instal·lada (107.088 GW)– més que duplica qualsevol pic de demanda que s’hagi produït fins al moment.

Per exemple, el màxim històric a Espanya va arribar a una potència instantània de 45.450 MW. Això va ser el 17 de desembre del 2007 a les 18.53 hores. I el màxim registrat aquest any ha arribat a una potència instantània de 42.225 MW, el 8 de gener a les 14.05 hores.

Notícies relacionades

A més, REE assegura que la «resiliència» del sistema elèctric espanyol ha quedat «demostrada en nombroses ocasions», i per a això posa d’exemple el temporal de ‘Filomena’ de principis de gener d’aquest any. «El sistema elèctric espanyol no es va veure compromès i va garantir el subministrament elèctric», assenyala.

En qualsevol cas, Red Eléctrica manté la comunicació i coordinació habitual amb altres operadors del sistema elèctric de països de l’entorn d’Espanya, així com amb el gestor tècnic del sistema gasista espanyol, Enagás, per «garantir en tot moment la seguretat i qualitat del subministrament».